Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Primera trobada de la Comissió de la Serra de Galliners per escollir els representants de les entitats

Aquest nou òrgan servirà per protegir la serra i l'entorn natural


Primera trobada de la Comissió de la Serra de Galliners per escollir els representants de les entitats

El centre cívic Can Feliu va acollir ahir la primera reunió per constituir la Comissió per a la Protecció del medi natural i de la serra de Galliners. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va presidir la reunió, acompanyada pel tinent d'Alcalde de Territori i Medi Ambient, Francesc Fernández i la regidora Elena Sabater. Un total de 26 persones representants de 22 entitats i col•lectius del municipi van participar a la trobada.

Segons que va manifestar l’alcaldessa, “aquesta comissió és una eina que garantirà la protecció d’aquest espai. Així, gràcies a la implicació de tots els sectors del municipi, representats de manera paritària, aconseguirem un espai protegit, on totes les actuacions al medi natural seran estudiades, sempre amb l’objectiu de tenir cura del nostre medi natural”.
Durant la reunió d’ahir es van escollir els 9 representants de les entitats locals que formaran part d’aquesta comissió. A més, hi haurà 6 representants d’entitats suplents que podran combinar-se a efectes de participació i assistència. La Comissió estarà presidida per l’alcaldessa i formada pel regidor de Medi Ambient, un representant de cada grup polític municipal, el cap d’àrea de Territori i Medi Ambient, el tècnic de Medi Ambient i la Secretària Municipal. 
Durant la reunió les entitats van proposar que se’ls fes un curs de formació per conèixer més a fons legislació mediambiental, així com altres temes relacionats amb la protecció de la Serra i el Medi ambient. L’Ajuntament i l’entitat Sant Quirze Natura impartiran aquestes sessions. 
La primera Comissió tindrà lloc al mes de novembre. L’Ajuntament informarà oportunament de la convocatòria.
La Comissió es convocarà amb una periodicitat trimestral, tot i que es podrà reunir tantes vegades com sigui necessari per agilitzar el procés de tramitació dels informes que calgui emetre.
També podrà assistir-hi amb veu i sense vot qualsevol veí del municipi que, a més, podrà intervenir sempre que ho sol•liciti prèviament a la presidència de la Comissió amb 48 hores d’antelació a la celebració de la sessió.