Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnes, voluntaris de català i aprenents fan de pastissers

Amb la proximitat de Tots Sants elaboren els tradicionals panellets


Alumnes, voluntaris de català i aprenents fan de pastissers

Dimecres 27 d’octubre, una quinzena de persones van participar al primer taller de panellets organitzat pel Servei de Català de Sant Quirze, a la Masia de Can Feliu.
Els alumnes dels cursos de català i els voluntaris i aprenents que participen al programa Voluntariat per la llengua van ser els responsables d’endolcir la tarda tot fent panellets per celebrar la Castanyada.  Abans de posar-se a treballar, però, van conèixer l’origen d’aquesta tradició i van escoltar cançons populars dedicades a aquesta festa com “La castanyera” i “Picar fusta” .
Després d’explicar els rituals que se celebren el dia de Tots Sants als països d’origen dels alumnes i aprenents, va ser el moment d’embrutar-se les mans amb farina d’ametlla, sucre, ou, pinyons, xocolata, coco i codony. El Juanjo i el Walter  van ser els encarregats d’elaborar la base dels panellets i, tot seguit, es va repartir la massa entre cinc grups. Cada grup va ser el responsable de fer panellets de sabors diferents.
A continuació, van pintar els panellets amb rovell d’ou, els van col•locar a la safata  per poder coure’ls al forn, gràcies a la col•laboració de la cafeteria La Masia, i al cap de 10 minuts van degustar-los acompanyats amb un got de moscatell.