Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els centres educatius de Sant Quirze es preparen per celebrar la Castanyada

Diverses activitats lúdiques i culturals recorden la tradició de la festivitat


Els centres educatius de Sant Quirze es preparen per celebrar la Castanyada

Els centres educatius del municipi es preparen per celebrar la festa de la Castanyada amb diverses activitats perquè els nens i nenes gaudeixin i coneguin la tradició de la festivitat. Alguns centres celebraran la festa al mateix recinte escolar, mentre que d’altres traslladaran les activitats fora de l’escola. Aquest és el cas, per exemple, de l’escola Pilarín Bayès que divendres 30 d’octubre, a la tarda, anirà al poliesportiu de Les Fonts on els nens i nenes ballaran dances tradicionals i menjaran castanyes amb la companyia de les famílies que podran participar com  a espectadores de la festa. En aquest sentit, també la tarda de divendres 30 d’octubre, l’alumnat de l’escola El Turonet es traslladarà al parc de les Morisques a celebrar la Castanyada. Allà rebran la visita de la Castanyera que repartirà castanyes i els panellets que hauran cuinat els alumnes el dia abans, amb la col•laboració de l’AMPA que facilita els ingredients dels dolços.
Per la seva banda, l’escola Purificació Salas comença a beneficiar-se de la convivència  amb l’Institut Salas Xandrí ja que, amb motiu de la Castanyada, els alumnes de primer d’ESO estan organitzant uns tallers de confecció de xapes i espelmes adreçats als alumnes de cinquè i sisè, que impartiran els mateixos joves de secundària. La resta d’alumnat participarà també de tallers i jocs organitzats per la mateixa escola; i els més petits del centre gaudiran del conte de la Castanyera, entre d’altres activitats relacionades amb la tardor.
L’escola Taula Rodona celebrarà la tradicional festa també el divendres 30 d’octubre i ho farà al pati del centre on els nens i nenes posaran en escena una exhibició de danses i menjaran castanyes cuites un cop finalitzat els balls.
L’Onze de Setembre compta amb la participació de l’AMPA de l’escola que, junt amb la comissió de la Nit Màgica, s’ocupa de l’organització de tallers, venda de castanyes i berenars. També els petits del centre faran panellets al llarg de la setmana.
Pel que fa l’escola Lola Anglada, a Educació Infantil es treballa la festa de la Castanyada com a unitat didàctica, mentre que l’alumnat de quart, cinquè i sisè faran una sortida el divendres 30 amb un esmorzar de productes típics de l’època.
L’escola bressol municipal El Patufet celebrarà la Castanyada, també el 30 d'octubre, amb desenes de petits castanyers i castanyeres ja que els infants aniran a l’escola disfressats, i gaudiran del conte de la Castanyera que representaran pares i mares del centre. Per la tarda, El Patufet acollirà la festa que l’AMPA organitza cada any per a les famílies.