Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Ja es pot sol·licitar el vot per correu per participar a les eleccions del 20 de desembre

El termini comença avui i s'allarga fins al 10 de desembre


Ja es pot sol·licitar el vot per correu per participar a les eleccions del 20 de desembre

Els electors censats residents a l’estat poden sol•licitar des d’avui i fins al 10 de desembre el vot per correu . Els residents a l'estranger poden fer-ho en funció de la seva inscripció al cens.

 
El vot anticipat per correu s’ha de demanar personalment a qualsevol oficina de Correus amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte. En cas de malaltia o incapacitat es pot sol•licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment. En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 30 de novembre i el 13 de desembre, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la taula electoral, per correu certificat, no més tard del 16 de desembre.
 
El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger es específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscrit l'elector/a: Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA) o Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA).
 
Tots aquells electors que sol•licitin el vot per correu o exterior no podran votar presencialment a la mesa electoral el 20-D.
 
Per a més informació cliqueu el següent enllaç.