Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Avancen les accions de Sant Quirze Ajudem els Refugiats

Una quarantena de persones s'han sumat a participar i prendre part de la iniciativa


Avancen les accions de Sant Quirze Ajudem els Refugiats
Prop d’una quarantena de santquirzencs s’han sumat ja a la campanya Refugiades sou benvingudes nascuda per donar suport a les persones que fugen dels països en conflicte i cerquen refugi a Europa a través del Mediterrani.  La iniciativa va sorgir al mes de setembre fruït d’una reunió entre diverses entitats , col·lectius del poble i persones individuals  amb el suport de l’Ajuntament. Una de les primeres accions endegades va ser la creació d’un blog i d’un formulari al web municipal on totes les persones que vulguin poden oferir recursos per donar suport a la campanya. També, l’Ajuntament va posar un número de compte a disposició de ciutadans i empreses que vulguin aportar recursos econòmics.
 
Fins al moment, una quarantena de persones han manifestat la seva voluntat de participar i prendre part en aquesta iniciativa a Sant Quirze. Els ciutadans i ciutadanes que s’hi han sumat han posat a disposició d’aquesta campanya des d’allotjament, recursos de primera necessitat com ara menjar, bolquers, mantes, classes de català, voluntariat per tirar endavant les accions del projecte, acompanyament en anglès, col·laboració a l’organització de l’acollida o suport psicològic, entre d’altres.
 
Xerrada debat
 
La campanya serà també un dels temes destacats de la Setmana Solidària que es celebrarà del 16 al 22 de novembre de 2015, el programa de la qual inclou una xerrada-debat  el  dijous  19 de novembre sobre la guerra de Síria i la crisi de refugiats conduïda per la periodista del diari Ara Cristina Mas, on també es farà una presentació pública de la campanya. La crisi humanitària també estarà present amb la projecció de la pel·lícula Silvered Water: Syria Self-portrait, diumenge 22 a les 6 de la tarda a la Patronal.
 
Aquesta campanya es suma també a les accions endegades des de l'Ajuntament, com l'adhesió al Fons Català de Cooperació al mes de setembre o la donació del 50% del pressupost d'emergències de la Mesa de Cooperació, 3539,9 euros per donar suport a les persones refugiades que estan en ruta.
 
 
 
Si voleu fer alguna aportació económica, podeu fer la donació al següent compte corrent:
 
ES7000810073110001025510
 
Si voleu fer alguna aportació de recursos tècnics, humans o materials, podeu omplir aquest formulari.
 
Més informació al bloc:
 
 
https://santquirzeajudemelsrefugiats.wordpress.com/