Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Impost sobre Béns Immobles baixarà de mitjana un 6% a la majoria de rebuts

El Ple de l’Ajuntament aprova inicialment la modificació de les Ordenances Fiscals per a l’any 2016


L’Impost sobre Béns Immobles baixarà de mitjana un 6% a la majoria de rebuts

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze ha viscut una de les sessions més importants de l’any, en què es presentava la modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2016, és a dir, els impostos, les taxes i els preus públics. L’equip de govern (Junts per Sant Quirze i ICV) va projectar una presentació per explicar la proposta per a l’any vinent. Les principals novetats són les següents:

Impost sobre Béns Immobles (IBI)
La proposta presentada recull que l’IBI baixarà de mitjana un 6% a la majoria de rebuts. Més concretament, el 64,29% dels rebuts baixaran una mitjana del 6% (entre 10 i 300€) i el 35,71% dels rebuts tindran un decrement del 0,5% (entre 0,50 i 10€). Tot i això, el tipus impositiu que aplicarà l’Ajuntament sobre aquest impost pujarà del 0,5054 al 0,5464. Aquesta pujada, l’equip de govern explica que és deguda a que el valor cadastral dels béns immobles disminuirà un 8% respecte a aquest exercici 2015 i, en cas de mantenir el tipus impositiu, els ingressos del consistori es veurien disminuïts en més d’un milió d’euros, fet que no permetria prestar ni la totalitat de serveis ni la qualitat en què es presten des de l’Ajuntament. Amb aquest nou tipus impositiu, el consistori deixarà d’ingressar més de mig milió d’euros (504.446,21€). Aquest decrement d’ingressos es corregirà en els Pressupostos.
D’altra banda, com a novetat,  aquells rebuts que superin els 400€ tindran la possibilitat de fraccionar-lo en 10 mensualitats en comptes de quatre per tal de facilitar el pagament als veïns i veïnes.
L’any vinent també es mantindran les bonificacions per llindar de renda i per famílies nombroses.

Taxa d’escombraries
La taxa d’escombraries es manté per l’any vinent (104,96€ de quota mínima). Tot i això, per obtenir bonificacions, no caldrà anar tantes vegades a la deixalleria. Els veïns i les veïnes que facin entre 5 i 9 aportacions a la deixalleria municipal obtindran una bonificació del 10% de la taxa i, si en fan més de 9, un 20%.

Plusvàlues
La principal novetat respecte les plusvàlues és que s’augmentarà la bonificació del 60 al 75% d’aquest impost en el cas de transmissió de l’habitatge habitual per causa de mort a favor dels descendents de primer grau i adoptats, els cònjuges i els ascendents de primer grau i adoptants sempre i quan hagin conviscut amb el causant durant dos anys anteriors a la seva defunció.

Altres novetats destacades
Respecte la taxa de llicència d’activitats, l’equip de govern ha proposat augmentar la bonificació del 50 al 75% per traslladar una activitat empresarial o comercial a Sant Quirze; incrementar la rebaixa de la taxa del 60 al 75% per iniciar una activitat empresarial al municipi quan s’estigui en situació d’atur; i pujar la bonificació del 60 al 75% per iniciar una activitat empresarial a aquelles persones menors de 30 anys.
Pel que fa a la taxa de taules i cadires, hi haurà una bonificació del 50% en la tarifa eventual per a aquells establiments que tinguin una autorització anual, d’estiu o d’hivern per instal•lar terrasses i demanin un mínim de 4 dies i un màxim de 5 per Festa Major.
D’altra banda, l’any vinent l’Ajuntament recuperarà la recaptació de la taxa per anuncis a la revista Informem amb preus més assequibles per als anunciants.

La modificació de les Ordenances Fiscals va obtenir els vots a favor de Junts per Sant Quirze (8) i ICV (1), els vots en contra de CiU (4) i les abstencions del PSC (2) i Ciutadans (2).

Altres punts de la sessió ordinària del mes d’octubre del Ple Municipal:

Reconeixement al personal de l’ajuntament per jubilació i pels 25 anys de prestació de serveis a la ciutadania.
Unanimitat.
Sol•licitud de compatibilitat de María Carmen Mendía Fernández. Unanimitat.
Festius obertura autoritzada 2016. Els comerços podran obrir el 27 de novembre i el 4 de desembre de 2016. Unanimitat.
Modificació pressupostària 16/15 mitjançant crèdits extraordinaris. Unanimitat.
Modificació pressupostària 17/15 mitjançant crèdits extraordinaris. Vots a favor: Junts per Sant Quirze (8), Ciutadans (2) i ICV (1). Abstencions: CiU (4) i PSC (2).
Modificació pressupostària 18/15 mitjançant crèdits extraordinaris. Aprovada per unanimitat.
Moció presentada per CiU de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N. Vots a favor: Junts per Sant Quirze (7), CiU (4) i ICV (1). Abstencions: Junts per Sant Quirze (1) i PSC (2). Vots en contra: Ciutadans (2)
Moció presentada per C’s per la modificació de l’Ordenança de circulació a l’article 31. Unanimitat.
Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, adreçada a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès contra les violències masclistes, impulsada per CCOO. Unanimitat.
Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, de suport a la creació de la prestació <<Garantia +55>>, proposta impulsada per la UGT de Catalunya. Unanimitat.
Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, sobre els atacs del Govern de l’Estat a la normativa catalana sobre pobresa energètica. Unanimitat.
Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, sol•licitant a la Generalitat de Catalunya que garanteixi beques-menjador a tots els infants en situació del vulnerabilitat. Unanimitat.
Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, en motiu del 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys i Jover. Justícia universal i memòria històrica. Vots a favor: Junts per Sant Quirze (8), CiU (4), PSC (2), ICV (1). Vots en contra: Ciutadans (2).

Podeu escoltar la sessió ordinària del mes d'octubre del Ple de l'Ajuntament de Sant Quirze al següent enllaç.