Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El fraccionament de l’IBI es podrà sol•licitar en línia mitjançant el PIN Ciutadà

La mesura és una novetat presentada al Ple d'aprovació inicial de les ordenances fiscals


El fraccionament de l’IBI es podrà sol•licitar en línia mitjançant el PIN Ciutadà

El nou sistema d’identificació que ha posat enguany l’Ajuntament a disposició de la ciutadania, el PIN ciutadà, sumarà un nou tràmit a les seves prestacions. Es tracta de la sol•licitud del fraccionament del pagament de l’IBI, una de les novetats presentades al Ple d’aprovació inicial de les ordenances fiscals que es va celebrar el passat 29 d’octubre.
Inicialment, la proposta vol facilitar el pagament d'aquest impost dels rebuts que superin els 400 euros, mentre que els que siguin inferiors a aquest import podran fer el pagament en 4 rebuts mitjançant la domiciliació, com ja es feia en exercicis anteriors.
Malgrat que les ordenances no s'aprovaran fins a mitjans de desembre, els serveis tècnics ja estan estudiant el sistema mitjançant el qual l'Ajuntament posarà a disposició dels ciutadans aquesta petició. Es podrà demanar el fraccionament tant presencialment a les Oficines d'Atenció Ciutadana central i de les Fonts, com per internet si disposen del PIN ciutadà. Les sol•licituds es podran presentar, quan les ordenances estiguin aprovades definitivament, fins al 22 de gener perquè tingui efectes en l'IBI corresponent a 2016.
En previsió d’una bona resposta que aquesta mesura pot tenir per part de la ciutadania i tenint en compte el curt període de temps que hi haurà per sol•licitar-ho, s’han ampliat els canals mitjançant els quals es pot demanar.

Com es sol·licita el PIN Ciutadà?