Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Actuacions a l'entorn natural del municipi

El passeig de Can Barra, el col·lector del Castellet i la riera de Can Poncic són objecte de millores


Actuacions a l'entorn natural del municipi

La Brigada municipal de Medi Ambient està desbrossant i netejant de residus el torrent del passeig de Can Barra, des de la confluència amb el camí Antic de Rubí fins l’avinguda del Camp. Un dels objectius dels treballs és mantenir net de residus l’espai, especialment la parcel·la situada a la cantonada del passeig amb el carrer del Bosc. En aquest punt hi ha una àrea de reciclatge on també s’hi ha instal·lat un cartell de prohibició d’abocament de residus fora dels contenidors. La desbrossada al llarg de tot el torrent permet controlar les colònies de canya americana i afavorir l’extensió de la vegetació autòctona, fet que també incrementa la biodiversitat d’aquest espai natural urbà.

Treballs de reparació del col·lector del Castellet 

Les primeres setmanes de novembre es va detectar una fuita d’aigües residuals al torrent del passeig de can Barra, prop de la masia, provinent del col·lector del sector del Castellet. Des d'aleshores, els Serveis Tècnics municipals estan intentant resoldre la situació, i a tal fi s’hi s'està treballant amb màquina retroexcavadora, camió cisterna i càmera d’inspecció per intentar descobrir el tub que transporta les aigües residuals. El tub que creua el passeig de can Barra podria estar deformat i no deixar circular les aigües residuals fins al col·lector general de la Betzuca, fet que provoca olor desagradable en aquest punt. De moment, s’ha pogut controlar l’abocament a la riera però la solució definitiva es preveu costosa atesa la profunditat a que estan els tubs, l’absència de cartografia detallada del clavegueram i que es tracta d’un punt de trànsit elevat de vehicles.
 
 
Retirada d'arbres caiguts a la riera de can Poncic
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha retirat els arbres caiguts durant la ventada de desembre de 2014 dins la llera de la riera de can Poncic. En total, s’han tallat una trentena d’arbres, majoritàriament pollancres però també alguns pins i salzes. Aquests arbres s’han hagut de talar perquè suposaven un elevat perill de caiguda sobre camins transitables o bé sobre la pròpia riera, amb el risc consegüent d’obstrucció del curs de l’aigua especialment en cas de riuada. L’ACA realitza aquestes actuacions mitjançant l’empresa pública Forestal Catalana S.A., que al seu torn ha subcontractat l’empresa Futur Ecològic S.A. per executar els treballs. Les restes vegetals seran retirades amb camió grua i gestionats per a la reutilització de la fusta.