Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sí podem, sí volem, sí civisme

Aquest és el lema de la nova campanya que durant els propers sis mesos implicarà la ciutadania en temes relacionats amb el civisme


Sí podem, sí volem, sí civisme

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa una campanya de civisme per al seu municipi amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de tots els seus ciutadans. El missatge escollit per a aquesta campanya presenta un enfocament que convida a participar a tots els ciutadans, allunyant-se d'un to sancionador en pro d’un to conciliador i positiu. 

L’Ajuntament planteja una campanya amb accions puntuals i periòdiques que tenen la finalitat d’influir sobre la ciutadania, buscant la interacció i implicació dels ciutadans per garantir-ne la seva conscienciació i sensibilització. Aquestes accions es duran a terme durant els propers mesos per tal de millorar alguns aspectes que perjudiquen la convivència dels ciutadans. Tot i que el punt àlgid de la campanya està previst durant el mes de març, les diferents accions s’aniran succeint durant els propers sis mesos.
 
Un dels objectius de la campanya és el fet de que tothom pugui formar part d’aquesta campanya, i per això, l’Ajuntament presenta un manifest d’adhesió al civisme per a tots els seus ciutadans. Així mateix, les diferents accions s’adrecen a grups de població molt diversos com escoles, famílies, joves i  conductors. Amb la col•laboració dels Tècnics d’Educació i la Policia Local es pretén arribar a les escoles i a l’IES per conscienciar als menors de la importància i repercussió del civisme al municipi. L’Ajuntament també té previst realitzar accions més lúdiques i tallers amb la col•laboració dels joves del municipi.

La campanya se centra en les problemàtiques de civisme més destacades al municipi, com són la recollida d’excrements de gossos, els cotxes mal estacionats, les escombraries, el graffiti i el vandalisme.
Segons que ha manifestat el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, “aquesta campanya fomenta un concepte de civisme en positiu, amb important incidència en els joves i els infants, però que arribarà a tota la ciutadania. És una bona aposta que plasma la nostra voluntat d’anar filtrant bones pràctiques en la utilització dels espais públics”.
De la mateixa manera, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, a convidat la ciutadania a implicar-s’hi “amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida sempre des d’un punt de vista conciliador. Es tracta de treballar per un benefici comú, des d’aquests quatre eixos que ens permetrà abordar les principals actuacions”.