Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament de Sant Quirze, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Eurecat inicien una prova pilot de transport sostenible

Els usuaris són treballadors i treballadores dels polígons del municipi que alhora siguin clients de FGC


L'Ajuntament de Sant Quirze, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Eurecat inicien una prova pilot de transport sostenible
L’Ajuntament de Sant Quirze, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Eurecat han lliurat avui cinc bicicletes elèctriques a diverses empreses del municipi. L’acte respon a una prova pilot de transport sostenible  amb l’objectiu de promoure l’ús de la bicicleta elèctrica com a mode energèticament eficient per a les distàncies curtes. Els treballadors i treballadores dels polígons d’activitat econòmica de Sant Quirze i alhora clients de FGC seran els usuaris potencials d’aquestes bicicletes. D’aquesta manera, les tres parts es comprometen amb la sostenibilitat econòmica d’aquest projecte pilot, així com també a analitzar la sosteniblitat econòmica d’una explotació de bicicletes elèctriques més enllà del termini inicialment previst en aquest projecte.
Les empreses participants en un primer torn de quatre mesos, donat que hi ha més demanda per a propers quatrimestres són: Del polígon Can Canals: New Wave Sportswear SA, Würth Industria España SA. Polígon Can Casablanques: Indiba SA, de Can Feu: Avery Dennison SA i polígon Can Torras-Can Llobet: Marken Imaje Spain SA .
El segon torn s’iniciarà a mitjans del mes de març de 2016.
 
L’acte de lliurament de les bicicletes ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, el president de FGC, Enric Ticó i el director executiu d’Eurecat, Xavier López. L’escenari ha estat l’aparcament de l'estació de Sant Quirze dels FGC.
Segons que ha manifestat el director d’Eurecat “la idea és potenciar la mobilitat elèctrica i millorar així el mediambient i la salut de la ciutadania. Per això ens impliquem en projectes d’aquest tipus; són oportunitats per a la nostra indústria i estem molt satisfets dels resultats”. En la mateixa línia, el president de FGC, Enric Ticó, ha destacat la potencialitat del projecte “doncs apostem per la innovació i per la intermodalitat, és a dir, que les nostres estacions se situïn el més a prop de la ciutadania. I de fet, aquesta estació de Sant Quirze és clau. Només aquest any ha comptat amb 730.000 viatgers anuals, una xifra que es veurà augmentada amb l’ampliació de la xarxa a Sabadell”.
Finalment, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha destacat la importància d’aquest repte: “ara cal pensar com augmentar el nombre de bicicletes i aconseguir que hi participin més empreses, de manera que la proposta es vegi ampliada a tothom. I és que la nostra aposta pel transport públic és clara. Es tracta d’una eina bàsica per a la conciliació i ofereix un plus especial en el nostre dia a dia”. 
 
Les bicicletes es troben en una zona d’aparcament reservada dins del recinte de l’estació dels Ferrocarrils de Sant Quirze. L’Ajuntament disposa d’un punt de recollida de peticions de persones interessades en l’ús d’aquestes bicicletes.
Per aquest projecte l’Ajuntament de Sant Quirze ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 24.000 euros. L’Ajuntament posa a disposició de les empreses dels polígons del municipi que vulguin participar-hi les bicicletes, i en gestiona el lliurament. El contacte és el Servei de Desenvolupament Econòmic i Local: empresa@santquirzevalles.cat. 
Ferrocarrils de la Generalitat cedeix la zona destinada a l’aparcament de les bicicletes i als seus corresponens equips de càrrega a l’estació, aportant el subministrament elèctric necessari. Per la seva part, Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya posarà a disposició del projecte els recursos per al seu seguiment i plantejarà millores que permetin el bon funcionament del servei i la seva estabilitat.