Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La construcció de la Pau entorn els conflictes armats dóna el tret de sortida a la Setmana Solidària

La situació que pateixen les dones a Colòmbia o Palestina centra les ponències de la taula rodona inaugural


La construcció de la Pau entorn els conflictes armats dóna el tret de sortida a la Setmana Solidària

El centre cívic Can Feliu va acollir ahir l’acte que inicia les activitats de la Setmana Solidària. La taula rodona “Dones constructores de Pau” va posar en escena reflexions interessants sobre la difícil situació de moltes dones en països com Colòmbia o Palestina. Les ponents van ser les següents: Luz Nelly i María del Rosario Vasquez, com a activistes defensores de Pau de la Taula Colòmbia en Pau i de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia; María de Lluc Bagur, membre del Centre Delàs, i Laila Serra, especialitzada en “Moviments Socials, Conflictes Internacionals i Periodisme de Construcció de Pau”, en representació de l’Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació.

Les ponents Luz Nelly i María del Rosario Vasquez van remarcar la situació que viuen les dones a Colòmbia i la voluntat de participació en els escenaris de presa de decisions del país. L’objectiu de les plataformes que representen és que els acords de Pau s’escenifiquin amb l’abandonament de les armes i construir així una societat apta per a les futures generacions. Colòmbia ha esdevingut també un escenari de persecució de la llibertat sexual i els drets humans, malgrat les organitzacions pacifistes han aconseguit grans avenços.

Pel que fa a la situació de Palestina, Laila Serra va centrar el seu anàlisi en el patriarcat opriment que pateixen les dones i malgrat actualment hi ha moltes xarxes creades, l’activisme és durament castigat amb polítiques com demolició de cases o violència sexual.

Finalment, María del Lluc Bagur va explicar dues campanyes que es duen a terme des del Centre Delàs. D’una banda, la Banca Armada, nom del proejcte que investiga i analitza el finançament dels bancs als conflictes armats. I de l’altra, l’objecció fiscal a la despesa militar; una forma de no finançar els conflictes a partir de certes modificacions en les declaracions personals de l’impost sobre la renda.

Els actes de la Setmana Solidària continuen avui amb un programa especial de Ràdio Sant Quirze. Dijous es presentarà la campanya “Refugidades sou benvingudes!” i divendres, se celebraran els 20 anys de cooperació i promoció de la pau. Diumenge el Parc de les Morisques acollirà l’exposició “Ser refugiat. Compartint vivències”, a més del mercat solidari de joguines i llibres de segona mà. Podeu consultar el programa complert en el següent enllaç.