Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

La coeducació com a mitjà de prevenció és el tema central del programa d’activitats


25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Coeduquem per prevenir és enguany el lema del programa d’activitats amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que es commemora el 25 de novembre. En aquest sentit, els serveis de Joventut i de Coeducació i Polítiques de Gènere han treballat estretament per oferir les activitats que formen part de la programació.
L’Institut Sant Quirze acull avui, a les 19 hores, un taller adreçat a les famílies de joves de secundària sota el títol Com puc parlar de relacions afectives i sexuals amb els meus fills i filles?. Aquesta iniciativa pretén generar un espai de confiança on les famílies puguin compartir els dubtes i les experiències pròpies en l’educació dels fills i filles, i aprendre habilitats per acompanyar les primeres relacions afectives i sexuals en l’adolescència, etapa on es poden donar ja les primeres situacions de violència en la parella.

Actes centrals
Els actes continuen el 24 de novembre amb la conferència inaugural de l’exposició No nos cabe tanta muerte. Memorial de Ciudad Juárez, que tindrà lloc a les 19 hores, al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones (avda. del Vallès, 97-99). Es tracta d’una mirada de denúncia d’artistes de diverses nacionalitats dels feminicidis a Mèxic. La conferència anirà a càrrec de la comunicadora, blogger i investigadora Sònia Herrera i de l’artista i comissària de l’exposició Paula Laverde Austin.
El 25 de novembre, dia central de la campanya, es farà la lectura del manifest contra la violència masclista, a les 12 hores, a la plaça de la Vila. El mateix dia, a les 19 hores, a la Patronal, es donarà a conèixer el veredicte del concurs Mobilitza't contra la violència de gènere, i a continuació tindrà lloc la presentació del llibre La niña y el lobo. Vivir para contarlo, una historia de violencia machista y superación, d’Amparo Sánchez, vocalista i ex-líder del grup Amparanoia, que acompanyarà la seva presentació amb un concert acústic.
Per a més informació, podeu consultar aquí el programa d’activitats.