Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La guerra de Síria i la crisi dels refugiats centren un nou acte de la Setmana Solidària

La periodista del Diari Ara, Cristina Mas, explica la situació del poble sirià


La guerra de Síria i la crisi dels refugiats centren un nou acte de la Setmana Solidària

La Setmana Solidària continua sumant èxits. La presentació de la Campanya “Refugidades sou benvingudes!” i la xerrada-debat “La guerra de Síria i la crisi dels refugiats” van protagonitzar la tarda d’ahir al centre cívic Can Feliu.

En primer lloc, es va presentar la campanya de suport a les persones que fugen dels països en conflicte i cerquen refugi a Europa. La iniciativa va sorgir al mes de setembre fruït d’una reunió entre diverses entitats, col·lectius del poble i persones individuals, amb el suport de l’Ajuntament. Una de les primeres accions endegades va ser la creació d’un blog (https://santquirzeajudemalsrefugiats.wordpress.com) i d’un formulari al web municipal on totes les persones que vulguin poden oferir recursos per donar suport a la campanya: L’Ajuntament ha posat també un número de compte a disposició de ciutadans i empreses que vulguin aportar recursos econòmics: ES7000810073110001025510.

Després de la presentació de la campanya va tenir lloc la xerrada sobre Síria. La periodista del diari Ara i membre del Comitè de Solidaritat amb el poble sirià, Cristina Mas, va explicar els orígens del conflicte i l’evolució durant els darrers anys, així com els interessos internacionals que actualment hi ha sobre el terreny. Podeu trobar la seva presentació en aquest enllaç.

La ponent es va acompanyar de Maisa Alrifae, siriana refugiada, que va explicar el seu testimoni i va donar unes pinzellades de com es produeix el conflicte a síria. La Maisa és també membre del Comitè de solidaritat amb el poble sirià i de l’Associació sirio catalana.