Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L'Ajuntament organitza un taller de reciclatge creatiu de complements de decoració

L'activitat és una de les propostes de la "Setmana Europea per a la prevenció de residus"


L'Ajuntament organitza un taller de reciclatge creatiu de complements de decoració

L’Ajuntament organitza un taller de disseny i creació de complements per decorar a través de la tècnica de la restauració. Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea per la prevenció de residus que tindrà lloc del 21 al 29 de novembre, s’organitza aquesta iniciativa que té com a objectiu donar una nova vida a elements ja usats, mitjançant materials reciclats. 

El taller tindrà lloc el proper 27 de novembre de 18 a 20.30 hores a la Masia Can Feliu. Els assistents han de portar un objecte de decoració petit i de fusta, per reciclar i transformar. Les inscripcions es poden fer per correu electrònic: viapublica@santquirzevalles.cat, o bé trucant al 93.721.68.00. El curs és gratuït.
 
Setmana Europea per a la prevenció de residus
El municipi se suma a la celebració de la Setmana Europea per a la prevenció de residus, que organitza el Consorci de Residus, amb diverses activitats més.  Una de les iniciatives se centra en la proposta de regals inmaterials. Mitjançant les xarxes socials es podran descarregar “vals” de regals que no suposen cap despesa material per aquell que l’adquireixi, sinó que es basen en serveis, sentiments, o idees amb afecte i que no generen residus de cap tipus: paper o productes que amb els anys acaben a la brossa.
D’altra banda, l’Ajuntament també participa a la campanya “Acabat el plat a casa”. Una iniciativa que permet als restaurants participants oferir als seus clients l’opció d’emportar-se el menjar a casa. Els participants comptaran amb els materials necessaris per tal de facilitar al client que es pugui endur els aliments sobrants. La campanya vol servir com a recordatori a la ciutadania de la importància de la reducció del malbaratament alimentari, no només a les llars, sinó també als restaurants, escoles, hotels, etc.  A Sant Quirze ja hi participen dos restaurants i l’Ajuntament treballarà perquè s’hi sumin més.
Finalment, des de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament es lliuraran adhesius amb el lema “PUBLICITAT NO, GRÀCIES”. I és que la publicitat gratuïta es converteix en moltes ocasions en un residu en el moment que entra a casa o en un problema de neteja al carrer.