Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es prepara per rebre Ses Majestats Els Reis d’Orient

Les persones interessades en participar en la Cavalcada de Reis ho poden sol·licitar al correu electrònic cultura@santquirzevalles.cat


Sant Quirze es prepara per rebre Ses Majestats Els Reis d’Orient

L’Ajuntament de Sant Quirze va convocar les entitats i associacions del municipi a una trobada per parlar sobre l’organització de la Cavalcada de Reis 2016. Una quarantena de persones es van presentar a la cita el passat dilluns 16 de novembre a la Sala Nova de la Patronal per tal de fer arribar al consistori les seves propostes i suggeriments. L’acte va ser presidit per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, qui va demanar als i les assistents que les entitats del poble es vinculessin en l’organització de la visita de Ses Majestats Els Reis d’Orient. Durant aquesta reunió, es van definir les figures que es necessiten per tirar endavant la cavalcada:
 
•    30 persones dedicades a la seguretat majors de 18 anys
•    24 patges reials majors de 14 anys
•    24 persones per repartir caramels i il·lusió majors de 14 anys
•    12 angelets que acompanyin l’estel majors de 8 anys

Les persones interessades en col•laborar en la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar i compartir amb ells la Cavalcada pels carrers del poble poden enviar un correu electrònic a cultura@santquirzevalles.cat indicant, nom, cognoms, edat, adreça i telèfon de contacte.

Altres temes que es van tractar a la reunió van ser el recorregut de la cavalcada, que es va decidir mantenir el de l’any passat (començar a la rambla de Lluís Companys i acabar a la plaça de la Vila), i la possibilitat o no de llençar caramels. Tècnics de l’Ajuntament van exposar que va tenir lloc a Granollers una trobada dels caps de protecció civil dels consistoris de Catalunya en què es va donar la recomanació de no llençar caramels durant la cavalcada per seguretat del públic assistent.

De fet, ajuntaments com Vic, Manlleu o Barcelona no llencen caramels en aquesta data. A la reunió es va acordar que no es llençarien caramels des de dalt de les carrosses però que hi hauria persones a peu de carrer que formarien part de la cavalcada i que donarien en mà els caramels als nens i nenes. Un cop acabat el recorregut i Ses Majestats situats a l’escenari de la plaça d’Anselm Clavé, serien ells mateixos qui llençarien els caramels al públic present.