Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Amparo Sánchez brilla en l'acte institucional del Dia Internacional contra la violència envers les dones

La cantant va presentar el seu llibre "La niña y el lobo" i va oferir un petit concert acústic


Amparo Sánchez brilla en l'acte institucional del Dia Internacional contra la violència envers les dones

Amparo Sánchez, la qui fou líder del popular grup Amparanoia, va ser la protagonista ahir dimecres de l’acte institucional del Dia Internacional contra la violència envers les dones. La cantant va presentar el seu llibre “La niña y el lobo”, en què narra les seves vivències com a víctima de la violència de gènere. Amparo Sánchez va obrir el seu cor davant del nombrós públic assistent i va explicar la seva història. Es va quedar embarassada molt jove d’un home més gran que ella i, en arribar a la llar familiar, va començar la violència. També va dir al públic que experiències tan traumàtiques com la que va viure et fan més forta i que se’n pot sortir i ser feliç. La cantant va destacar la importància de compartir el dolor amb les persones que t’estimes i que a ella la va ajudar molt exterioritzar els seus problemes amb la música i amb l’escriptura. Amparo Sánchez va finalitzar la presentació del llibre oferint al públic un petit concert acústic.

L’acte també va servir per lliurar els premis del concurs “Mòbil-itza’t contra la violència de gènere”. Es tractava d’un concurs de micrometratges fets amb telèfon mòbil, d’una durada inferior a 3 minuts, i que havien de tenir una relació temàtica amb la prevenció de la violència de gènere. L’objectiu d’aquest concurs era sensibilitzar sobre l’existència de la violència de gènere en totes les seves formes, entre la població en general i amb especial incidència entre el jovent.

Es van presentar 3 propostes “Violència de gènere”, “Rompe el silencio” i “L’alternativa a la violència és diàleg”, que van rebre els seus respectius premis. L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, va destacar en el seu discurs que cal seguir treballant totes i tots plegats per eradicar definitivament la violència masclista, que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

L’acte va tenir lloc a la sala històrica de la Patronal i va començar a les 19 hores.

Podeu veure un reportatge fotogràfic de l'acte al Flickr de l'Ajuntament.

Participants al concurs “Mòbil-itza’t contra la violència de gènere”

Premi a la categoria juvenil (12 a 17 anys): Violència de gènere
Daniel Ojea Campos
Maria Ferrer
Oriol Campos
Anabel Duran
 
Premi a la categoria adults (més de 18 anys): Rompe el silencio
Jose María Polo
Yael Fernandez

Menció d’honor: L’alternativa a la violència és el diàleg
Alba Casulleras
Paula Muñoz
Andrea Muñoz
Gerard Viurez
Maria Cabello
Albert Gessé

Patrocinador del concurs: Sant Quirze Empresarial-Agrupació de Botiguers i Comerciants