Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Finalitza el programa d’activitats del 25N

L’entitat Dones per Sant Quirze posa el punt i final amb una matinal al parc de les Morisques


Finalitza el programa d’activitats del 25N

El programa en torn el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, ha finalitzat amb un balanç positiu tant pel que fa la qualitat de les activitats, com per la bona acollida que ha tingut entre les persones participants.
L’acte central de la campanya va tenir lloc el passat 25 de novembre i el va protagonitzar l’artista Amparo Sánchez, qui fou líder del popular grup musical Amparanoia. La cantant va presentar el seu llibre “La niña y el lobo”, en què narra les seves vivències com a víctima de la violència de gènere. Amparo Sánchez va obrir el seu cor davant del nombrós públic assistent i va explicar la seva dura història personal, destacant la importància de compartir el dolor amb les persones que t’estimes. L’artista va finalitzar la presentació del llibre oferint al públic un petit concert acústic.

L’acte també va servir per lliurar els premis del concurs “Mobil•litza’t contra la violència de gènere”, un concurs de micrometratges realitzats amb telèfon mòbil, d’una durada inferior a 3 minuts, i que havien de tenir relació temàtica amb la prevenció de la violència de gènere.
En aquest sentit, es van presentar tres propostes “Violència de gènere”, “Rompe el silencio” i “L’alternativa a la violència és diàleg”, que van rebre els seus respectius premis. L’alcaldessa Elisabeth Oliveras va destacar en el seu discurs que cal seguir treballant totes i tots plegats per eradicar definitivament la violència masclista, que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

El punt i final dels actes del 25N el va posar l’entitat Dones per Sant Quirze, el matí del passat diumenge 29 de novembre. El parc de les Morisques va acollir diversos tallers així com una masterclass de zumba i una sessió de country que van animar la jornada amb música i ball. La matinal va comptar també amb la lectura del poema “Desconocida Amiga” d’Avelina Benito, acompanyada per una encesa d’espelmes per recordar les dones víctimes de la violència masclista.
Podeu veure el reportatge fotogràfic de la programació del 25N al Flickr de l'Ajuntament.