Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Avís per situació de risc per contaminació atmosfèrica

El CECAT informa que Sant Quirze es troba entre els 40 municipis amb alts nivells d'òxids de nitrogen


Avís per situació de risc per contaminació atmosfèrica

La Generalitat de Catalunya, a través del Cecat (Centre de Coordinació operativa de Catalunya), comunica un avís de situació de risc per contaminació atomosfèrica per increment dels nivells d’òxids de nitrogen i partícules en suspensió PM10.

Sant Quirze del Vallès es troba entre els  40 municipis que formen part de la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric.

Aquesta situació es deu a la persistència d’una inversió de subsidència i de radiació a la nit. Per aquest motiu, el Govern activa l’avís amb les mesures següents: fent avisos en els panells lluminosos dels eixos viaris; prioritzant l’ús del transport públic i avisant a les activitats industrials i de generació elèctrica perquè activin els seus protocols de treball.

Quan la concentració d’òxids de nitrogen supera els nivells establerts i segons la durada de l’exposició a aquest gas, es pot produir un risc per a la salut de les persones. En exposicions de curta durada es pot manifestar una inflamació de les vies respiratòries.

La població especialment sensible són les persones amb malalties respiratòries, molt especialment les persones asmàtiques i els nadons.

Els efectes sobre la salut poden ser l’augment dels símptomes de bronquitis i/o de la resposta al·lèrgica en les persones asmàtiques i la disminució de la funció pulmonar.

Recomanacions

. La població general pot mantenir la seva activitat i desplaçaments habituals.

. Com a criteri general, un episodi de contaminació atmosfèrica no justifica mesures de confinament.

. Tanmateix, es recomana que les persones que siguin sensibles a aquesta contaminació limitin les activitats esportives o exercicis físics intensos a l’exterior.

. Els grups de població especialment sensibles han de respectar, si és el cas, els tractaments mèdics que estiguin fent, han d’estar atents a la simptomatologia i, en cas necessari, han de consultar els serveis sanitaris.

Trobareu més informació al respecte en aquest enllaç.