Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebra el Nadal amb múltiples activitats

Una trentena de propostes relacionades amb La Marató se sumen a la programació


Sant Quirze celebra el Nadal amb múltiples activitats

Sant Quirze del Vallès acollirà el cap de setmana del 12 i 13 de desembre una sèrie d’activitats relacionades amb el Nadal, que se sumaran als actes solidaris relacionats amb La Marató de TV3. En alguns casos les iniciatives comencen uns dies abans i s’allarguen fins el 18 de desembre. Una bona oportunitat per gaudir de les festes i ser solidari.

Un Nadal musical

Divendres 11 de desembre, la Trinxera de Galliners organitza la Capvuitada de Santa Llúcia, un seguit de concerts adreçats al jovent del poble. El mateix equipament acollirà dissabte dia 12 el concert solidari de Nadal de l’Ateneu del Món, enguany protagonitzat pel cor Vakombà, de l’Escola de Música Creu Alta de Sabadell. Els beneficis es destinaran a les persones refugiades.

L’Escola Municipal de Música de Can Barra realitzarà el seu tradicional concert de Nadal dissabte 19 de desembre a la Patronal. Un total de 150 infants i joves participen en aquest esdeveniment on s’estrenarà el musical de gòspel “Alleluyah Rock!”, a càrrec del cor de l’escola. També es podran escolar els nous grups de cambra i combos. A més, l’escola farà un concert pels carrers del poble durant les festes.

D’altra banda, cal remarcar que l’Associació d’Amics de la Música realitzarà una sessió especial dilluns 21 a la Patronal: el concert de la soprano Jonaina Salvador.

Activitats per als més petits

El Casal d’Avis acollirà diumenge 13 de desembre el tradicional Caga tió. A més hi haurà xocolata calenta per a tohtom. Diumenge 20 a la tarda, l’Associació Grup Rialles de Sant Quirze organitza a la Patronal l’obra “Pastorets, pastorets”. Els avis del Casal també faran la representació d’Els Pastorets el dissabte dia 19.

Per últim, el centre social del carrer Santa Teresa de les Fonts serà l’escenari els dies 11, 12 i 13 de desembre del Pessebre vinent. L’Associació Cultural Els Fontins organitza aquest esdeveniment.

La Marató

El 13 de desembre es realitzarà en directe la Marató de TV3. Sant Quirze se suma a l’objectiu d’aquesta iniciativa organitzant una trentena d’activitats.

La programació l’obre una xerrada sobre la diabetis i l’obesitat, tema a què es dedica aquesta edició. Serà el dia 10 de desembre a Can Feliu. Els actes següents se centren en el cap de setmana del 12-13.

El dia 12 al matí hi haurà una caminada pels amants de la marxa nòrdica, a càrrec de Nordik Walks. Diumenge 13, la plaça de la Vila acollirà una masterclass de zuma i de tono i, el Complex Esportiu, una sortida de motos a càrrec de la Penya Motera Km0.

La tarda del dissabte 12, l’escola bressol El Picarol Blau organitza una cantada de nadales al Casal d’Avis. Un espai que acollirà també l’actuació de la Coral Amics per Sempre diumenge 13 a la tarda.

També diumenge, però al matí, el Gimnàs Montserrat Creus i l’Espai de Dansa Sant Quirze faran les seves tradicionals exhibicions a la sala històrica de la Patronal.

Durant tot el dia de dissabte tindrà lloc una jornada de botigues al carrer i els comerços adherits a les entitats Sant Quirze Empresarial i Sant Quirze Comerç disposaran de guardioles perquè el públic faci donatius per a la Marató. També hi haurà subhastes d’art, tallers de maquillatge, activitats de les AMPAs de les escoles, concert de la Bella Quirze Band i un Pare Noel Solidari perquè els infants els lliurin les cartes a càrrec d’Els Mandukos.

També hi haurà un vermut solidari al bar de la Masia de Can Feliu, el dia de La Marató. Un refresc o cervesa i un pinxo es vendrà a 3 euros, un del qual es destinarà a La Marató.

Podeu consultar tota la programació detallada en aquest enllaç.