Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Gran acollida de la mostra dels 125 anys del naixement del pintor Joan Vila-Puig

L’exposició es pot visitar fins al 26 de febrer, de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores


Gran acollida de la mostra dels 125 anys del naixement del pintor Joan Vila-Puig

El passat dissabte 12 de desembre va tenir lloc a la Casa de Cultura Vila-Puig la inauguració de l’exposició “Retornar la imatge del lloc conegut”. Es tracta d’una mostra commemorativa del 125è aniversari del naixement del pintor Joan Vila-Puig. Una quarantena de persones es va acostar al migdia a la casa-museu del poble per gaudir de les obres exposades i de les explicacions de la família Vila-Puig. El primer en parlar va ser el fill del pintor, Santiago Vila-Puig, qui va fer un emotiu discurs sobre com era el seu pare, després de la benvinguda a càrrec de la regidora de Cultura, Elena Sabater. L’alcadessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, va destacar que els paisatges de Vila-Puig transporten a un Vallès Occidental de principis de segle i ens mostren com eren de bonics i com han canviat amb el pas dels anys.

Les paraules de l’alcaldessa van donar pas a les dels néts del pintor, Oriol i Joan, que van explicar als i les assistents que la mostra es composa de tres zones. Una amb dibuixos, una altra amb fotografies i, la darrera, amb quadres. Les fotografies que inclou l'exposició són inèdites i mai han estat mostrades, són exactament coetànies de les pintures i ajuden l’espectador a destriar allò que el pintor considerava essencial en les seves obres i a reconèixer molts més aspectes que envoltaven la seva vinculació amb aquests llocs. 

L’exposició es pot visitar fins al 26 de febrer, de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores. Recordem que la Casa de Cultura Vila-Puig romandrà tancada del 24 de desembre al 6 de gener. I informem que el proper dissabte 23 de gener de 2016 es durà a terme una visita guiada.