Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Exclusiva visita guiada a l’exposició “Retornar la imatge del lloc conegut” del pintor Joan Vila Puig

Joan i Oriol Vila Puig, néts de l’artista i comissaris de l’exposició, dirigiran la visita


Exclusiva visita guiada a l’exposició “Retornar la imatge del lloc conegut” del pintor Joan Vila Puig

El proper dissabte 23 de gener, la Casa de Cultura Vila Puig acollirà una exclusiva visita guiada a l’exposició  “Retornar la imatge del lloc conegut”, amb motiu del 125è aniversari del naixement del pintor Joan Vila-Puig, a càrrec dels nets del pintor i comissaris de l’exposició. Es tracta d’una ocasió única d’apropar-se a l’obra del pintor Vila Puig, de la mà de dues de les persones que més el coneixen, els seus propis nets,  en Joan i l’Oriol Vila Puig. La visita començarà a les 12 del migdia i té una durada prevista d’una hora i mitja.
L'exposició mostra pintures, dibuixos i fotografies de paisatges amb els quals el pintor va mantenir una estreta relació des de la seva infantesa. Els camps i paisatges de Sant Quirze, el bosc de Can Feu i Sant Pau de Riu-sec a Sabadell són llocs perfectament coneguts per Vila-Puig, on després de la seva formació artística hi retorna ja com a pintor. És aleshores quan es superposa a una base emocional i de relació perfectament assentada una nova mirada i capacitat d'observació. La pintura no esdevé llavors un instrument per construir mons imaginaris, sinó que reforça una vinculació existent amb la projecció d'una imatge reconeguda.
El diàleg entre pintures, dibuixos i fotografies que es pot establir en l'exposició, ens permet extreure més detalls sobre la relació de Vila-Puig amb el paisatge. Les fotografies que inclou l'exposició són inèdites i mai han estat mostrades, són coetànies de les pintures i ens ajuden a destriar allò que el pintor considerava essencial en les seves obres i a reconèixer molts més aspectes que envoltaven la seva vinculació amb aquests llocs. Les imatges fotogràfiques de Vila-Puig revelen les circumstàncies, els detalls i les relacions que configuren aquests paisatges pintats.