Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

La trobada amb el veïnat del Mas Duran posa sobre la taula diversos aspectes a millorar en aquesta zona

L’Ajuntament explica les noves iniciatives i algunes actuacions endegades


La trobada amb el veïnat del Mas Duran posa sobre la taula diversos aspectes a millorar en aquesta zona

L’Ajuntament va convocar dimecres el veïnat del Mas Duran a una trobada per debatre i fer propostes de millora sobre l’arbrat, l’enllumenat públic, les noves àrees de contenidors i els usos del solar del carrer de Clementina Arderiu.

La trobada va ser presidida per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i va comptar amb l’assistència dels tinents d’alcaldia, Marta Baldrich, Francesc Fernández i diferents tècnics municipals de les àrees de Territori i Via Pública.

Pel que fa a alguns temes, com ara l’enllumenat públic, l’Ajuntament va explicar el projecte de substitució progressiva de llumeneres, responent a la normativa europea d’eficiència energètica i contaminació lumínica. El canvi, però, ha generat certa sensació de menys il·luminació, i per aquest motiu els tècnics municipals van comprometre’s a revisar algunes zones, especialment les que es perceben com a més fosques.

En la mateixa línia, es van tractar aspectes com les noves àrees de contenidors, ubicades al carrer Montserrat Roi i Camí del Mas. El fet de desconcentrar les illes permet esponjar el Mas Duran i prestar un millor servei. L’Ajuntament es va comprometre a estudiar el volum de deixalles que generen els comerços i a revisar el protocol de la recollida selectiva dels mateixos, tot sensibilitzant entorn l’abocament. A més, cal remarcar que recentment s’ha incorporat la neteja de la via pública amb aigua i bufadores elèctriques, un fet que minimitza considerablement el soroll.

La sensibilització entorn la tinença responsable d’animals i la recollida d’excrements va centrar part de la trobada. La necessitat de disposar de més papereres i de recuperar la figura dels agents cívics, així com la possiblitat de sancionar els propietaris de gossos que no respectin aquest comportament, va fer coincidir veïnat i administració, que ja treballa en campanyes i iniciatives en aquesta línia. De fet, l’Ajuntament revisarà l’ordenança de convivència i civisme amb aquest objectiu.

Finalment, altres aspectes com la substitució de determinats arbres del Mas Duran, com ara els plataners, va posar el punt i final a la trobada.

A continuació, us detallem les freqüències de neteja de contenidors, tal i com es va comprometre l'Ajuntament:

Freqüència neteja interior i exterior dels contenidors

Aquesta tasca consisteix en una neteja interior i exterior dels contenidors mitjançant un vehicle, que eleva el contenidor (prèviament buidat) i el col•loca en un compartiment estanc on es renta amb toveres d’aigua a pressió, juntament amb detergents i desengreixant, que deixen el contenidor net de restes i impureses.
Resta: 19 cops/any
FORM: 19 cops/any
Vidre: 8 cops/any
Envasos: 11 cops/any
Paper: 6 cops/ any
 
Neteja de les àrees d’aportació
Neteja amb un equip hidronetejador, que estaciona al costat de les àrees d’aportació, humidifica l’interior dels contenidors (prèviament buidats) amb aigua calenta i detergent i producte olorant. Amb un rasclet amb mànec s’aplica pressió a les zones amb més brutícia, i s’esvandeix amb aigua a pressió. El residus van a parar a la tramuja del vehicle recol.lector en la següent recollida. Es neteja també amb aigua a pressió l’exterior i els voltants dels contenidors.
 
L’equip hidronetejador treballa 3 dies a la setmana, seguint un itinerari de les àrees amb més brutícia. També neteja embornals i grafits.
 
 

Podeu consultar l’acta íntegre de la trobada en el document adjunt que trobareu en aquesta notícia.