Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Noves àrees de contenidors al Mas Duran

Les illes se situen al carrer Montserrat Roig i Camí del Mas


Noves àrees de contenidors al Mas Duran

Mas Duran ja compta amb dues illes noves de contenidors. Es tracta de dues noves àrees ubicades al carrer Montserrat Roig i al Camí del Mas. Aquesta actuació permet desconcentrar les illes actuals, esponjant més la zona i prestant així un millor servei. 

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’Ajuntament de millorar el servei i se suma a la incorporació de la neteja de la via pública amb aigua i bufadores elèctriques, fet que minimitza considerablement el soroll. 
Recordem que el passat 13 de gener l’Ajuntament va convocar el veïnat del Mas Duran a una trobada per debatre i fer propostes de millora sobre l’arbrat, l’enllumenat públic, les noves àrees de contenidors i els usos del solar del carrer de Clementina Arderiu.
 
La trobada va ser presidida per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i va comptar amb l’assistència dels tinents d’alcaldia, Marta Baldrich, Francesc Fernández i diferents tècnics municipals de les àrees de Territori i Via Pública.
Les noves àrees de contenidors van ser un dels temes tractats. Alhora, cal remarcar que s’incrementarà la freqüència de neteja exteriors i interiors de tots els contenidors de la zona. Aquesta tasca es fa mitjançant un vehicle, que eleva el contenidor (prèviament buidat) i el col•loca en un compartiment estanc on es renta amb toveres d’aigua a pressió, juntament amb detergents i desengreixant, que deixen el contenidor net de restes i impureses.
Resta: 19 cops/any
FORM: 19 cops/any
Vidre: 8 cops/any
Envasos: 11 cops/any
Paper: 6 cops/ any
 
Pel que fa a la neteja de les àrees d’aportació, aquesta es fa amb un equip hidronetejador, que estaciona al costat de les àrees d’aportació, humidifica l’interior dels contenidors (prèviament buidats) amb aigua calenta i detergent i producte olorant. Amb un rasclet amb mànec s’aplica pressió a les zones amb més brutícia, i s’esvandeix amb aigua a pressió. El residus van a parar a la tramuja del vehicle recol.lector en la següent recollida. Es neteja també amb aigua a pressió l’exterior i els voltants dels contenidors.
 
L’equip hidronetejador treballa 3 dies a la setmana, seguint un itinerari de les àrees amb més brutícia. També neteja embornals i grafits.