Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Una vintena d'empreses participen en la sessió de Responsabilitat Social Corporativa

La trobada serveix per posar en comú oenagés i teixit empresarial locals


Una vintena d'empreses participen en la sessió de Responsabilitat Social Corporativa

Una vintena d’empreses i diversos representants d’oenagés locals van assistir ahir a l’acte de responsabilitat social corporativa, organitzat a l’edifici de Can Tuset. 

La directora d’aquest àmbit de l’empresa Mango, Beatriz Bayo, va abordar un tema clau com és el compromís social de les empreses, en el marc d’un acte distès que va servir per posar en comú diferents agents socials: oenagés i teixit empresarial.
El regidor de Desenvolupament Econòmic i Local, Àlex Brossa, va ser l’encarregat d’obrir l’acte, i va remarcar la importància que “tenim tots com a consumidors per fer canviar i millorar el món desigual. Les accions de responsabilitat social corporativa han de poder promoure polítiques d’estímul i millora de l’ocupació per enriquir aquest ecosistema”.
Per la seva part, Beatriz Bayo, va explicar en què consisteix la responsabilitat social i el compromís que tenen les empreses amb la societat, a banda de l’objectiu principal de fer negoci. En aquest sentit, va posar sobre la taula com es treballa als països del sud, on Mango realitza pràcticament tota la producció i on intenta millorar les condicions laborals dels treballadors. De fet, un dels eixos centrals de les seves accions de responsabilitat social és acabar amb el treball infantil i les hores extres abusives, així com millorar els productes químics que fan servir en la seva producció.
Per la seva part, les oenegés locals van presentar els projectes que estan desenvolupant a tot el món i van convidar les empreses a col•laborar-hi.
Finalment, una degustació del cafè Sant Quirze com a mostra de comerç just va posar el punt i final a la trobada.