Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Avís del Cecat per fortes ventades

S'activa el Pla de Protecció Civil per preveure les possibles afectacions


Avís del Cecat per fortes ventades

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) informa sobre la situació de prealerta per fortes ventades. En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i les afectacions que se’n puguin derivar, es manté el Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase de Prealerta.

Durant el dia d’avui es poden superar les ratxes de 25m/s a tot el territori català, sobretot a partir de migdia. Les superacions del llindar d’avís es donaran sobretot a cotes elevades.
L’episodi s’allargarà fins demà a migdia, quan es reduïrà l’afectació. 
Alguns consells davant d'aquesta situació:
Si sou a casa
. Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 
. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
 
Si sou a l'exterior
. Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
. Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.