Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Comença la campanya SEXJOVE

L’objectiu principal és promoure hàbits saludables entorn a la sexualitat dels i les joves


Comença la campanya SEXJOVE

El servei de Joventut de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, amb la col•laboració d’altres àrees de l’ajuntament, organitza un any més SEXJOVE, una campanya amb l’objectiu principal de promoure hàbits saludables entorn a la sexualitat dels i les joves des de la prevenció de les conductes de risc i la promoció de l’afectivitat i la diversitat sexual. Aquesta campanya sempre tenia lloc al desembre al voltant del dia mundial de la lluita contra la Sida (1 de desembre) però enguany es durà a terme durant aquest mes de febrer.

El SEXJOVE va adreçat a l’alumnat dels dos Instituts, de l’Escola Municipal d’Adults “L’Olivera”, a les persones usuàries dels centres cívics (Can Feliu i Torre Julià de les Fonts) i a la població en general.

Les activitats previstes per enguany són:

Campanya SEXJOVE als Instituts Sant Quirze i Salas Xandri

Els dies 15 i 22 al Salas Xandri i els dies 17 i 24 a l’Institut Sant Quirze es faran dinàmiques a través del PIDCES (hora d’esbarjo) per treballar els canvis puberals i l’afectivitat entre els més joves i la prevenció de riscos en els de més avançada edat. Es duran a terme també xapes amb missatges sensibilitzadors. De manera més intensiva, als dos instituts es duran a terme tallers relacionats amb aquesta temàtica durant l’horari lectiu.

Paradetes informatives campanya SEXJOVE
Des d’avui 10 de febrer, al Servei d’informació juvenil, als Centres Cívics Can Feliu i Torre Julià, al Centre d’Informació i Recursos per a Dones i a l’Escola Municipal d’Adults es podrà trobar tot tipus d’informació sobre  sexualitat, afectivitat i prevenció de riscos associats. També es repartiran preservatius de forma gratuïta.

Vídeo Sexspot
Es realitzarà un espot publicitari en vídeo amb missatges de prevenció, especialment per fomentar l’ús del preservatiu en les relacions de parella, però també donant altres missatges encaminats cap a  la confiança en la parella, l’afectivitat o el diàleg. El Servei de Joventut demana la col•laboració de joves majors de 14 anys per participar en en el rodatge. Us podeu apuntar a canyajove@santquirzevalles.cat. L’activitat tindrà lloc dimarts 16 de febrer a partir de les 16h

Taller-espectacle “Màgia i sexualitat segura”
El dia 17 de febrer tindrà lloc aquest espectacle que combina la màgia amb missatges sensibilitzadors. Es durà a terme tant al Centre Cívic Can Feliu com a la Torre Julià de Les Fonts.

Tarda Jove “parlem de sexe sense embuts”
El dijous 25 de febrer, a les 18 hores, el Canya Jove acollirà un taller dinàmic i participatiu amb el que es vol aproximar la sexualitat als i les més joves treballant des de l’afectivitat, l’assertivitat i l’autoestima tot promovent els hàbits saludables  des de la prevenció de les conductes de risc, la promoció de l’afectivitat i la diversitat sexual. L'actibitat és oberta a tothom.

L’Espectacle “Que sí, vida!”, adreçat a l’alumnat i professorat de 3r de ESO de l’Institut Sant Quirze que va tenir lloc el passat desembre, també forma part d’aquesta campanya.