Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze prepara la primera edició de la Festa dels Animals

Entitats, comerços i professionals del sector es trobaran el proper 21 de febrer als exteriors de Can Feliu en el marc d’aquesta nova iniciativa


Sant Quirze prepara la primera edició de la Festa dels Animals

El proper 21 de febrer Sant Quirze celebra la primera edició de la Festa dels Animals. Els exteriors de Can Feliu acolliran aquesta nova iniciativa que té com a objectiu conscienciar sobre la tinença responsable d’animals i el que això implica respecte l’entorn i la convivència. Alhora, es volen fomentar els valors que els animals generen, els beneficis que impliquen per a la salut i l’educació dels més petits o la importància de tenir bona cura de les nostres mascotes.

Durant la festa l’Ajuntament facilitarà el cens dels animals, una de les obligacions dels propietaris, a més d’informar sobre l’ordenança de tinença responsable d’animals.
Els centres veterinaris del municipi faciliten el xipatge. Fins l’11 de març es podrà col•locar el xip a preu Festa dels Animals: 46€. A més, la Biblioteca Municipal posa a disposició de tothom bibliografia específica sobre els animals, del 15 al 21 de febrer.
Cal remarcar també que professionals de diferents sectors donaran consells i parlaran sobre els aspectes més relacionats amb la salut dels animals.
 
Les exhibicions i xerrades que es faran són les següents:
 
10.30h. Xerrada “La prevenció dels problemas de conducta. Principal causa de l’abandonament”. A càrrec de l’educador caní Toni Latorre.
 
10.30-12h-13h- Exhibició d’obediència avançada. A càrrec del Centre Caní Can Palau. Càpsules de 5 minuts.
 
10.45h. Xerrada “L’obesitat en les mascotes”, a càrrec de Nouclínic Veterinaris.
 
11.10h. Xerrada “Per què m’estimo la meva mascota?”. A càrrec de la veterinària Marta Pifarré, del Col•legi Oficial de Veterinaris de Barcelona.
 
11.30h. Taller d’enriquiment i obediencia base. Aprèn a utilitzar el clicker. A càrrec de Canius, ensinistrament en positiu.
 
11.40h. Xerrada “Els beneficis per a la salut que comporta tenir un animal de companyia”. A càrrec de la doctora del CAP SQV, Olga Torner.
 
11.45h. Exhibició d’IDDT: detecció de substàncies i assistències.
 
12.15h. Desfilada de Galgos 112: Llebrers i podencs en adopció. Donem-los una oportunitat de trobar una familia.
 
12.50h. Xerrada “Com es comporten els gats?”. A càrrec de l’etòloga Anna Morros, de Vet’s SQV.
 
13h. Desfilada Lliga Protectora d’Animals de Sabadell. Una oportunitat per conèixer els animals de la protectora i oferir-los l’ocasió de trobar una nova llar.
 
Espai creatiu i responsable
Els més petits de la casa podran gaudir tot pintant els contes Xip i Xipeta. A més, es podran adquirir de manera gratuïta guies sobre la tinença d’animals.
Trobareu tot el programa complert en el pdf inferior a aquesta notícia.