Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Censa el teu animal el proper diumenge

La Festa dels Animals oferirà xipatge d’animals a preus especials


Censa el teu animal el proper diumenge

La Festa dels Animals esdevindrà una oportunitat per censar el vostre gos, gat o huró. A Sant Quirze hi ha un total de 800 gossos censats, malgrat es calcula que la població d’animals de companyia és molt superior. Tot i així, la tendència a censar-los va en augment. El nombre de gossos censats a Catalunya el passat 2014 va créixer un 60% respecte a l'any anterior, segons les darreres dades del balanç de la campanya de control identificació i registre d'animals de companyia de la Generalitat.

Durant la Festa l'Ajuntament disposarà d'un stand per que els propietaris d'animals de companyia puguin gestionar el seu cens. Durant la resta de l'any es pot fer el tràmit a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

 
Per què haig de censar el meu gos?
Les persones propietàries de gossos, gats, hurons i altres animals salvatges en captivitat estan obligades a inscriure’ls al Registre Censal d’animals de companyia i animals salvatges en captivitat. La persona propietària de l'animal té un termini de 3 mesos des del naixement de l'animal o de 30 dies des de la data d'adquisició, el canvi de residència, la mort de l'animal o la modificació d'altres dades incloses en el cens per comunicar-ho al cens municipal. 
Al registre també es pot inscriure qualsevol altre tipus d’animal, malgrat no és obligatori.
És important inscriure l’animal perquè:
. En cas de pèrdua o robatori s’agilitzen els tràmits de recuperació de l’animal.
. La devolució de l’animal perdut la pot fer directament la persona que l’ha trobat.
. El Centre d’acollida d’animals de companyia podrà posar-se en contacte immediatament amb els propietaris dels animals perduts per identificar-los.
 
Xipa el teu animal, tot són avantatges
Els centres veterinaris del municipi oferiran la possibilitat de posar el xip al vostre animal de companyia des del dia 21 i fins l’11 de març al preu de 46€. Una promoció que podreu gaudir a: Consultori Veterinari El Mussol, Vet’s Sant Quirze i Nouclínic Veterinaris.
 
 
En el cas de gossos, gats i hurons, abans de donar-los d’alta al cens cal identificar-los electrònicament amb un microxip homologat i aconseguir el document sanitari que faciliten els veterinaris.
Les races i les característiques físiques que fan que un gos sigui catalogat com a potencialment perillós també cal identificar-los electrònicament amb un microxip homologa i aconseguir la llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos.
El xip, a l'igual que el cens, permet identificar l'animal en cas de pèrdua, amb les vostres dades de contacte. A més, permet dur a terme un millor control sanitari.