Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Sant Quirze acull amb entusiasme la primera edició de la Festa dels Animals

Entitats i comerços del sector, juntament amb propietaris de gossos, van viure amb intensitat la iniciativa de diumenge


Sant Quirze acull amb entusiasme la primera edició de la Festa dels Animals

Els exteriors de Can Feliu es van omplir ahir de veïns i veïnes que s’acostaven a gaudir de la primera edició de la Festa dels Animals. Centres veterinaris, entitats i associacions de l’àmbit caní i propietaris i propietàries d’animals de companyia es van trobar en el marc d’aquesta iniciativa organitzada per l’Ajuntament, per tal de conscienciar sobre la tinença responsable d’animals. 

Una programació àmplia i variada, que contemplava xerrades, exhibicions i desfilades d’animals en adopció van servir per fomentar els valors que els animals generen. Els assistents a la festa van poder conèixer de prop algunes tècniques d’obediència avançada de la mà de Cànius; d’entrenament esportiu a càrrec del Centre Caní Can Palau i també d’assistència amb mobilitat reduïda i detecció de substàncies, a càrrec d’IDDT. Alhora, professionals del sector veterinari i de l’educació canina van abordar temàtiques entorn l’obesitat, els comportaments dels animals de companyia o els beneficis que comporten per a la salut dels més grans i també dels infants. 
Finalment, la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell va oferir una desfilada per donar a conèixer els animals amb què compten i que busquen una nova llar. Una quinzena de gossos que van donar-se a conèixer entre els assistents.
 
L’Ajuntament, mitjançant el seu stand, va poder censar un total de 50 gossos, així com informar sobre els avantatges de fer aquest procediment. També es van recollir un centenar de propostes del veïnat en relació a les millores entorn un municipi més amic dels animals.
Els centres veterinaris del municipi col•laboren des de la festa i fins l’11 de març amb un preu especial per col•locar el xip: 46 euros. Concretament, es tracta dels centres Consultori Veterinari El Mussol, Vet's Sant Quirze i Nouclínic Veterinaris. A més, la Biblioteca Municipal ha disposat aquesta setmana de bibliografia específica sobre els animals.
Els més petits van poder gaudir de la festa pintant contes del Xip i la Xipeta. 
Podeu consultar les fotografies de la festa en aquest enllaç.