Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Mes de Març, Mes de les Dones

Durant aquest proper mes se celebraran múltiples activitats centrades en la figura de la dona a la nostra societat


Mes de Març, Mes de les Dones

Sant Quirze del Vallès comptarà amb la celebració de diverses activitats per celebrar al març el Mes de les Dones, iniciativa que s’emmarca al voltant del Dia Internacional de les Dones i que enguany porta per lema “Les dones, motor de canvi”. El programa d’activitats començarà el dimarts 1 de març amb una conversa amb Mireia Darder, doctora en psicologia, cofundadora de l’Institut Gestalt de Barcelona i autora del llibre “Nacidas para el Placer”. Darder proposa al llibre que les dones desenvolupin el seu instint sexual i s’alliberin dels patrons de repressió heretats de generacions anteriors per poder gaudir plenament del seu cos i sentir-se satisfetes amb la seva vida i amb les relacions que decideixin mantenir. Aquesta sessió serà oberta a tota la ciutadania i tindrà lloc a la Biblioteca a partir de les 11 hores.

Premi Dona de Sant Quirze
L’acte central de la campanya serà el lliurament del premi “Dona de Sant Quirze 2016”, iniciativa que se celebra el dia 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Serà un acte institucional que se celebrarà a la sala històrica de la Patronal a partir de les 19 hores. L’Ajuntament va decidir en sessió plenària atorgar el Premi Dona de Sant Quirze 2016 a la professora de l’Institut Sant Quirze Salut Pastor, que des del passat 8 de febrer ja no es troba entre nosaltres. Durant l’acte se li brindarà un sentit homenatge amb la participació dels joves glossadors de l’Institut.  Com a novetats, enguany també es farà un reconeixement a dues dones a nivell nacional i internacional. Les dones distingides seran l’actriu Núria Espert i l’activista Juani Rishmawi.

Emprendre en femení
També el dia 8 de març tindrà lloc el primer dinar Networking de dones emprenedores al Celler de la Masia Can Barra. L’objectiu de la iniciativa és facilitar un espai de trobada, intercanvi d’experiències, formació i apoderament a totes les dones que hagin emprès una iniciativa de negoci propi o la vulguin emprendre. L’acte, organitzat  per l’Ajuntament amb la col•laboració d'ADE Vallès, començarà a les 14 hores.

Exposicions
Durant el mes de març, diversos equipaments del poble acolliran múltiples exposicions que permetran a l’espectador reflexionar sobre el paper de les dones a diferents països. L’Escola Municipal d’Adults L’Olivera acull fins al 18 de març “El futur comença avui”, exposició de la Fundació Vicenç Ferrer que mostra la situació d’exclusió i vulnerabilitat en la que viuen milers de persones a l’Índia per formar part d’unes determinades castes o pel simple fet de ser dona. Al Centre Cívic Can Feliu podem gaudir durant tot el mes de març de les fotografíes de Patrícia Bobillo Rodríguez, que ens ensenyen la important aportació i lluita de les diverses dones palestines que viuen sota l’ocupació, l’apartheid i una continuada neteja ètnica. Aquesta mostra és un petit homenatge que dignifica la seva lluita històrica.

Al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones podrem observar 100 bitllets creats per dones rurals del Senegal i fabricats amb recursos locals com pell d'anyell, sabó local, carbassa o trossos de plàstic. Dins de cada bitllet trobem la simbologia de 100 €A (Euroafricans, tal i com es diu l’exposició) i elements característics de la seva cultura que ens endinsen a la realitat social, cultural i econòmica de les poblacions rurals del sud de Senegal. I el Centre Cívic Torre Julià acull una mostra dedicada a Federica Montseny, política i sindicalista anarquista espanyola que va ser ministra durant la II República, sent una de les primeres dones en ocupar un càrrec ministerial a l’Europa Occidental i la primera a l’Estat Espanyol.

Altres activitats
Durant el mes de març se celebraran altres activitats com un a sessió de l’“Hora del Conte” dedicada a les dones com a protagonistes, la projecció de la pel•lícula “La bicicleta verde” o el taller “Nosaltres: ressignificant els nostres cossos”.

Programació

DIMARTS 1 DE MARÇ

NACIDAS PARA EL PLACER, conversa amb MIREIA DARDER

Hora: 11h
Lloc: Biblioteca

DIVENDRES 4 DE MARÇ


L’hora del conte: QUINES UNES ELLES!
Hora: 18h
Lloc: Biblioteca

Cinema LA BICICLETA VERDE
Hora: 21h
Lloc: La Patronal

DIMARTS 8 DE MARÇ


Lectura del manifest
Hora: 12h
Lloc: Plaça de la Vila

Jornada EMPRENDRE EN FEMENÍ
Hora: 14 h
Lloc: Celler Masia Can Barra

Acte de lliurament del Premi Dona 2016
Hora: 19h
Lloc: La Patronal

DIJOUS 10 DE MARÇ

EUROAFRICANS: GÈNERE I DESENVOLUPAMENT
Conferència Gènere i desenvolupament rural

Hora: 19h
Lloc: Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones

DIVENDRES 11 DE MARÇ

Xerrada DONES PALESTINES SOTA L’OCUPACIÓ ISRAELIANA I ACTIVISME INTERNACIONAL
Hora: 19h
Lloc: C.C. Masia Can Feliu

DIMARTS 15 DE MARÇ

Docufòrum QUI COMPTA? MARILIN WARING A SEXE, MENTIDES I ECONOMIA GLOBAL
Hora: 19h
Lloc: C.C. Masia Can Feliu

DIMECRES 16 DE MARÇ

Xerrada EL FUTUR COMENÇA AVUI
Hora: 19h
Lloc: Escola d’Adults L’Olivera

EXPOSICIONS

EL FUTUR COMENÇA AVUI
Dates: del 22 de febrer al 18 de març
Lloc: Escola d’Adults L’Olivera

EUROAFRICANS
Dates: de l’1 al 31 de març
Lloc: Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones

DONES PALESTINES SOTA L’OCUPACIÓ ISRAELIANA.
Dates: 1 al 30 de març
Lloc: C.C. Masia Can Feliu

FEDERICA MONTSENY
Dates: del 2 al 31 de març
Lloc: C.C. Torre Julià

TALLERS

NOSALTRES: RESSIGNIFICANT ELS NOSTRES COSSOS

Inscripcions: del 7 al 31 de març, mitjançant correu electrònic a sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat o bé trucant al 937216800 ext.5228
Dates: dijous del 7 d’abril al 26 de maig
Hora: 18h a 20h
Lloc: Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones

Consulteu el díptic amb la programació del Mes de les Dones al següent enllaç.