Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Més participació ciutadana a Les Fonts

El Ple aprova la modificació del conveni de cooperació intermunicipal entre els Ajuntaments de Sant Quirze i Terrassa per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts


Més participació ciutadana a Les Fonts

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze va aprovar ahir dijous en sessió ordinària la modificació del conveni de cooperació intermunicipal entre els Ajuntaments de Sant Quirze i Terrassa per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze (8), PSC (2), Ciutadans (2) i ICV (1) i l’abstenció de CiU (4). En data 8 de novembre de 2008 es va signar entre ambdós ajuntaments un conveni interadministratiu per establir una relació de cooperació per a la millora en la prestació de serveis al barri de les Fonts. L’objectiu principal era millorar i optimitzar la gestió de recursos, equipaments i serveis que es presten als ciutadans i ciutadanes de les Fonts. Amb aquest conveni es va crear una Comissió Mixta entre ambdós ajuntaments com a mecanisme d’estudi, foment i impuls d’accions de millora.

En data 27 de novembre de 2014 l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va adoptar l’acord de ple d’aprovar un nou conveni per a la millora en la prestació de serveis al barri de les Fonts. Aquest nou conveni recull la implementació de nous mecanismes i instruments de gestió i cooperació entre ambdós ajuntaments amb els següents àmbits d’actuació:
- Planificació, coordinació i millora de la gestió i manteniment dels equipaments culturals, esportius, socials i educatius, que són d’ús comú entre la ciutadania d’ambdós municipis.
- Coordinació i millora de la gestió dels serveis de transport públic.
- Coordinació i millora de la gestió del manteniment de la via pública, neteja i recollida d’escombraries, i, contretament, la millora d’asfalts, manteniment de voreres, senyalització i manteniment del mobiliari urbà.
- Coordinació i millora de qualsevol punt àmbit que es consideri d’interès per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania del barri de les Fonts i/o per l’optimització de la gestió dels recursos que s’hi presten.
- Potenciació dels canals de participació dels ciutadans i ciutadanes.

Amb aquest conveni també s’implementen nous mecanismes i instruments de gestió per fomentar i potenciar els canals de participació ciutadana dels ciutadans i ciutadanes del barri de les Fonts amb la següent composició de la Comissió Intermunicipal:
- Comitè de Direcció Intermunicipal composat pels dos alcaldes dels municipis, tres integrants dels respectius equips de govern determinats a aquest efecte més els respectius tècnics que es requereixen.
- Comissió Tècnica Intermunicipal format per part de l’Ajuntament de Terrassa pel Gerent, les directores d’àrea de Territori, Presidència i Serveis a les persones i la coordinadora del districte 3 fent les funcions de suport i secretaria. Per part de l’Ajuntament de Sant Quirze pels Caps d’Àrea d’Alcaldia, Territori, Serveis a les Persones i Serveis Urbans, Manteniment i Transports així com la cap del servei de Participació Ciutadana.
- Comissió Plenària Intermunicipal formada pels membres del Comitè de Direcció i de la Comissió Tècnica i els representants de les diferents associacions i entitats de les Fonts.

Premi Dona de Sant Quirze 2016

El Ple de l’ajuntament de Sant Quirze va aprovar ahir dijous per unanimitat atorgar el Premi Dona de Sant Quirze 2016 a Salut Pastor, veïna que ens va deixar el passat 8 de febrer. La proposta va ser presentada per l’Associació Cultural La Trinxera de Galliners, amb el suport de l’Escola i l’AMPA de El Turonet, l’Institut Sant Quirze, La Impremta, les Glosadores de la Serra, la Cooperativa de Consum Galliners i l’Estraperlo. El passat 26 de gener es va reunir la Comissió del Premi Dona per puntuar les candidates. El major resultat el va obtenir Salut Pastor Bonafont, a qui se li reconeix la seva tasca educadora com a professora de Català a l’INS Sant Quirze, la seva empatia amb tot el seu alumnat, la seva tasca de glosadora amb la creació del grup de glosadores de la Serra, i la seva fortalesa en la lluita amb la malaltia. Un cop adoptat l’acord de la guanyadora a Premi Dona de Sant Quirze del Vallès 2016, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va contactar amb la Salut Pastor, qui va acceptar el guardó. Malauradament, el premi serà atorgat a títol pòstum.

Per altra banda, la comissió també va adoptar per unanimitat l’acord de lliurar les dues distincions honorífiques en els àmbits nacional i internacional a Núria Espert, actriu, per la seva trajectòria professional, i Juani Rishmawi, membre de l’organització palestina Health Work Commitees, per la seva tasca humanitària desenvolupant projectes sanitaris en territoris ocupats a Palestina i el seu vincle amb el món de la cooperació al municipi.

Premi Mussol de Sant Quirze 2016
La Comissió del Premi Mussol va decidir atorgar el guardó d’enguany a l’emissora municipal Radio Sant Quirze, coincidint amb el seu 10è aniversari. Ràdio Sant Quirze és un mitjà de comunicació viu, participatiu, que compta amb la col•laboració de particulars, veïns i veïnes de Sant Quirze, i de diverses entitats locals que emeten programes propis. Aquesta col•laboració fa possible gaudir d’una programació variada i de temàtica diversa que dóna qualitat i prestigi al mitjà. Recentment, s’ha creat una nova entitat local anomenada “Associació Amics de Ràdio Sant Quirze“que ha nascut de l’emissora municipal i està formada per persones col·laboradores del mitjà radiofònic. El Ple va ratificar ahir per unanimitat la concessió del premi.


Altres punts del Ple Municipal de febrer
- Adhesió a l'Acord marc de subministrament de gas destinat als ens locals de Catalunya, adjudicat pel Consorci Català pel Desenvolupament Local de l'ACM a l'empresa Endesa Energia, SAU-pròrroga 2016. Aprovat per unanimitat.
-Proposta modificació del conveni de cooperació intermunicipal entre els Ajuntaments de Sant Quirze i Terrassa per a la millora en la prestació de serveis al barri de Les Fonts. Vots a favor: Junts per Sant Quirze (8), PSC (2), Ciutadans (2) i ICV (1). Abstencions: CiU (4).
- Adhesió al sistema d'adquisició centralitzada de l'associació catalana de municipis i comarques i del consorci català pel desenvolupament local. Aprovat per unanimitat
- Autorització compatibilitat Antoni Alonso Permanyer. Aprovat per unanimitat
- Moció presentada per C's per limitar l'acumulació de càrrecs polítics. Vots a favor: Junts per Sant Quirze (8), PSC (2), Ciutadans (2) i ICV (1). Abstencions: CiU (4)
- Moció presentada pel PSC-CP, de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla hidrològic de la Conca de l'Ebre.  Vots a favor: Junts per Sant Quirze (8), CiU (4), PSC (2) i ICV (1). Abstencions: Ciutadans (2)
- Moció presentada pel PSC-CP, de suport als treballadors i treballadores processats i per la derogació de l'article 315.3 del Codi Penal. Aprovada per unanimitat
- Moció presentada per CiU, de rebuig a la decisió del govern espanyol en funcions de recórrer davant del Tribunal Constitucional la creació de la Conselleria d'Afers Exteriors i la Comissió d'Estudi del Procés Constituent, i de suport a les tres comissions creades al Parlament i que han de desenvolupar les lleis de desconnexió amb l'Estat. Vots a favor: Junts per Sant Quirze (8), CiU (4) i ICV (1). Vots en contra: Ciutadans (2). Abstencions: PSC (2)

Podeu escoltar el Ple d'ahir al següent enllaç