Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament retirarà els contenidors de restes vegetals

La recollida es pot continuar fent a la deixalleria on, a més, s’ofereix compost orgànic gratuït


L’Ajuntament retirarà els contenidors de restes vegetals

El proper 7 de març l’Ajuntament retirarà els contenidors de caixa oberta de fracció vegetal. Es tracta dels suports que es col•loquen al principi de la campanya d’esporga en diferents punts del municipi. Recordem, però, que la recollida de restes vegetals es fa tot l’any a la deixalleria municipal:

Deixalleria Municipal
c/ Menorca, s/n. Polígon Industrial Sud-oest
Horari: 10-14h i de 16 a 20h. Dimarts de 16 a 19h. Dissabtes i diumenges tarda, tancat.
Deixalleria de Can Casanovas
c/ de Gràcia a Manresa, km 23
Horari: Obre tots els dies de l’any, de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 15 a 19h, i diumenges i festius de 10 a 14h.
 
Compost orgànic gratuït a la Deixalleria Municipal
La Deixalleria municipal ofereix als seus usuaris la possibilitat de retirar compost provinent dels residus orgànics que es tracten a la Planta de Biometanització de Can Barba, per fer-lo servir com a adob natural de les plantes dels balcons, jardins i horts. Els usuaris que en vulguin hauran de dur un recipient i es podran emportar un màxim de 50 litres de compost per persona, que equival aproximadament al contingut d’entre dos i tres galledes. 
Des de l’any 2012 l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està adherit a aquesta campanya del Consorci per a la Gestió de Residus, que s’està duent a terme al conjunt de deixalleries de la comarca, i que permet posar a l’abast dels usuaris saques de compost. L’actuació compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’empresa del tercer sector, CIPO, que és l’encarregada de la distribució de les saques de compost a les diferents deixalleries. 
L'objectiu principal de la campanya és tancar el cicle de la matèria orgànica i posar en valor el compost com a adob sostenible i respectuós amb el medi ambient provinent dels residus orgànics que generem a casa. Alhora, es produeix una recompensa a l’esforç realitzat per aquells que separen bé: tant els qui separen la matèria orgànica a casa com els qui utilitzen la Deixalleria habitualment.
El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, que s’utilitza com a adob en agricultura i jardineria. 
Les característiques del compost permeten que aquest producte pugui ser utilitzat en diversos àmbits i activitats obtenint resultats molt positius:
• Com a adob natural en agricultura extensiva i ecològica (cereals, horta, fructicultura, vinya, …).
• Com a fertilitzant en tasques de jardineria i en la formulació de substrats.
• Com a restauració de sòls degradats en projectes d’obra pública (clausura d’abocadors, regeneració de talussos, …) o en restauració d’activitats extractives.