Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze commemorarà dimarts el Dia Internacional de les Dones amb el lliurament del Premi Dona 2016

L’acte s’emmarca en una programació variada que s’allarga durant tot el mes de març


Sant Quirze commemorarà dimarts el Dia Internacional de les Dones amb el lliurament del Premi Dona 2016

Les activitats entorn el Mes de les Dones continuen aquesta setmana, amb un dels actes centrals: el lliurament del Premi Dona 2016. La Patronal acollirà dimarts a les 19 hores aquest esdeveniment institucional.  L’Ajuntament va decidir en sessió plenària atorgar el Premi Dona de Sant Quirze 2016 a la professora de l’Institut Sant Quirze Salut Pastor, que des del passat 8 de febrer ja no es troba entre nosaltres. Durant l’acte se li brindarà un sentit homenatge amb la participació dels joves glossadors de l’Institut.  Com a novetats, enguany també es farà un reconeixement a dues dones a nivell nacional i internacional. Les dones distingides seran l’actriu Núria Espert i l’activista Juani Rishmawi.

També dimarts tindrà lloc el primer dinar Networking de dones emprenedores al Celler de la Masia Can Barra. L’objectiu de la iniciativa és facilitar un espai de trobada, intercanvi d’experiències, formació i apoderament a totes les dones que hagin emprès una iniciativa de negoci propi o la vulguin emprendre. L’acte, organitzat  per l’Ajuntament amb la col•laboració d'ADE Vallès, començarà a les 14 hores. A migdia la plaça de la Vila acollirà la tradicional Lectura del Manifest.
 
Exposicions
Durant el mes de març, diversos equipaments del poble acolliran múltiples exposicions que permetran a l’espectador reflexionar sobre el paper de les dones a diferents països. L’Escola Municipal d’Adults L’Olivera acull fins al 18 de març “El futur comença avui”, exposició de la Fundació Vicenç Ferrer que mostra la situació d’exclusió i vulnerabilitat en la que viuen milers de persones a l’Índia per formar part d’unes determinades castes o pel simple fet de ser dona. Al Centre Cívic Can Feliu podem gaudir durant tot el mes de març de les fotografies de Patrícia Bobillo Rodríguez, que ens ensenyen la important aportació i lluita de les diverses dones palestines que viuen sota l’ocupació, l’apartheid i una continuada neteja ètnica. Aquesta mostra és un petit homenatge que dignifica la seva lluita històrica. 
 
Al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones podrem observar 100 bitllets creats per dones rurals del Senegal i fabricats amb recursos locals com pell d'anyell, sabó local, carbassa o trossos de plàstic. Dins de cada bitllet trobem la simbologia de 100 €A (Euroafricans, tal i com es diu l’exposició) i elements característics de la seva cultura que ens endinsen a la realitat social, cultural i econòmica de les poblacions rurals del sud de Senegal. I el Centre Cívic Torre Julià acull una mostra dedicada a Federica Montseny, política i sindicalista anarquista espanyola que va ser ministra durant la II República, sent una de les primeres dones en ocupar un càrrec ministerial a l’Europa Occidental i la primera a l’Estat Espanyol.
 
Aquest divendres la Masia Can Feliu acull la xerrada “Dones palestines sota l’ocupació israeliana”, a càrrec de les periodistes i activistes Laia Serra i Laura Arau. 
 
Podeu consultar la programació al detall en aquest enllaç.