Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La Comissió per a la protecció de la Serra de Galliners proposarà al ple la màxima protecció d'aquest espai natural

La proposta es portarà al ple municipal


La Comissió per a la protecció de la Serra de Galliners proposarà al ple la màxima protecció d'aquest espai natural

El plenari de la Comissió de la Serra de Galliners ha acordat per unanimitat traslladar al ple municipal la proposta de què la revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal reculli la màxima protecció possible de la Serra de Galliners. De la mateixa manera, també ha acordat mantenir la superfície de sòl no urbanitzable del municipi i establir la seva regulació específica, redactant alhora els plans especials per a determinades unitats de paisatge.

En el moment en què es revisi el POUM s’iniciarà un debat amb la participació d’entitats, veïns i veïnes del municipi sobre quins espais s’ha d’actuar i quines activitats es permeten en aquests espais.
Aquest acord, entre d’altres, va tenir lloc en el marc de la darrera Comissió celebrada el passat 4 de març a la Masia Can Feliu. La trobada va comptar amb la presidència de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i el regidor de Territori i Medi Ambient, Francesc Fernàndez, així com de representants de grups municipals, entitats del municipi i tècnics de l’Ajuntament.
Durant la trobada també es va fer públic el calendari compartit d’activitats de la serra a través de Google Groups, que permet que totes les entitats aboquin les activitats que realitzen a la Serra, així com la informació de períodes de caça o d’altres d’interès.
En un altre ordre de temes, també destaca l’estat de les obres de tancaments de camins i la senyalització. Tal i com es va exposar en la darrera comissió, s’està executant el projecte per indicar el trànsit a la Serra i fer-ho de manera avançada, és a dir, avisant mitjançant senyalització del futur tall d’un camí. D’aquesta manera, s’eviten desplaçaments innecessaris i s’avisa la població sobre la prohibició d’accés en un determinat punt. També s’ha fet senyalització especial a la C-1413, indicant un tancat per a l’abocament controlat de residus. El proper 30 de juny hauran finalitzat totes les tasques de senyalització.