Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La plaça de la Vila ha acollit un dels actes centrals de la jornada


Lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Una cinquantena de persones s’han concentrat avui a les 12h a la plaça de la Vila per procedir a la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones. Enguany el text porta per títol “Feminitzant el món local”. 

El text ha estat llegit pels treballadors de l’Ajuntament, Eva García, responsable del Servei d’Emprenedoria, i Guimel Castañé, responsable del Servei de Medi Ambient.
Segons han pogut llegir els companys al manifest: “ Des del món municipal portem més de 25 anys treballant per recuperar el llegat de les nostres àvies, per millorar la vida de les nostres mares i reconèixer tot el seu treball, i, sobretot, per facilitar el camí de les nostres filles, intentant remoure els obstacles que es trobaran pel camí i teixint xarxes de justícia i oportunitats per a elles.” En aquest sentit, el text manifesta les desigualtats encara existents: “Tot i els avenços fets, el dia a dia en els municipis i els estudis sobre la temàtica ens mostren que encara existeixen desigualtats en els diferents àmbits de la vida com en els treballs, la cura, l’educació les cultures i les famílies. Els estereotips i la ridiculització de les dones que ocupen llocs de poder i lideratge social en les xarxes socials reforcen que el sistema continua sent sexista.”
Podeu consultar el manifest íntegre en el pdf que trobareu a la part inferior d’aquesta notícia.
La jornada continua avui amb una sessió de dones emprenedores. La sociòloga, emprenedora i presidenta d’ADE Vallès, Blanca Moreno Triguero, ofereix a migdia una sessió per compartir experiències, formació i apoderament a totes les dones que hagin emprès una iniciativa de negoci propi o la vulguin emprendre. El Celler de la Masia Can Barra acull la iniciativa.
Aquest vespre l’acte central de la programació el protagonitza el lliurament del Premi Dona 2016. Serà a les 19 hores a la Patronal.