Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L’acte del Premi Dona de Sant Quirze es converteix en un homenatge a Salut Pastor

Alumnat de l’Institut Sant Quirze i les Glosadores de la Serra van fer una demostració de canço improvisada tot recordant la seva professora


L’acte del Premi Dona de Sant Quirze es converteix en un homenatge a Salut Pastor

Ahir dimarts, dia 8 de març, la sala històrica de la Patronal es va omplir de veïns i veïnes per seguir l’acte del lliurament del Premi Dona de Sant Quirze 2016. Enguany la guardonada ha estat Salut Pastor, santquirzenca que ens va deixar el passat 8 de febrer.  Amb aquest guardó se li reconeixia la seva tasca educadora com a professora de Català a l’Institut Sant Quirze, la seva empatia amb tot el seu alumnat, la seva tasca de glosadora amb la creació del grup de glosadores de la Serra, i la seva fortalesa en la lluita amb la malaltia.

Van pujar a l’escenari les persones representants de les entitats que van proposar l’atorgament del Premi Dona a la Salut Pastor: La Trinxera de Galliners, l’escola i l’AMPA del Turonet, l’Institut Sant Quirze, La Impremta, les Glosadores de la Serra, la Cooperativa de Consum Galliners i l’Estraperlo. I vam escoltar les intervencions de Montse Trabal, directora de l’Institut Sant Quirze, Cristina Jordà, directora de l’Escola El Turonet i Núria Gelabert, presidenta de l’AMPA El turonet. Totes elles van destacar el treball, la dedicació i la lluita que caracteritzaven l’homenatjada. També va tenir paraules emotives l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, que va lloar la tasca educativa de Salut Pastor a l’Institut, la seva dedicació a la família i al poble. Van pujar a recollir el premi la Rita i la Julita, les filles de Pastor.

L’emoció va donar pas a l’actuació de la jornada.  Alumnat de l’Institut Sant Quirze i les Glosadores de la Serra, acompanyats de Dani Landry i David Marcos a les guitarres, van oferir una mostra de cançó improvisada amb una sèrie de versos dedicats a la Salut.

Distincions a Núria Espert i Juani Rishmawi

A l’acte també es van reconèixer a en l’àmbit nacional a l’actriu Núria Espert pels seus 65 anys de trajectòria damunt dels escenaris i, en l’àmbit internacional, a Juani Rishmawi,  membre de l’organització palestina Health Work Commitees que exerceix una gran tasca humanitària desenvolupant projectes sanitaris en territoris ocupats a Palestina.  La vetllada va finalitzar amb un refrigeri a la sala nova de la Patronal.

Podeu veure les fotografies de l’acte al següent enllaç