Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Sant Quirze celebra la primera jornada de dones emprenedores en el marc del 8 de març

El celler de Can Barra aplega més d’una cinquantena de dones per parlar de l’apoderament femení


Sant Quirze celebra la primera jornada de dones emprenedores en el marc del 8 de març

  Pediatres, economistes, advocades, infermeres, metgesses, comerciants, quiromassatgistes , i professionals de diversos àmbits, totes dones emprenedores de Sant Quirze, van aplegar-se ahir al Celler de Can Barra per celebrar el dia de la Dona Treballadora d’una manera diferent. De la mà de la sociòloga Blanca Moreno Triguero van assistir a la jornada Emprendre en femení, un primer dinar de Networking, o intercanvi de contactes, que va comptar també amb l’assistència de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras.

L’objectiu principal d’aquesta trobada, emmarcada en els actes programats durant el mes de març amb motiu del Mes de les Dones,  era facilitar a les presents un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències, formació i apoderament a totes les dones que en algun moment de la seva vida han emprès un negoci o creat una empresa pròpia.

Després de prendre consciència del que vol dir l’apoderament femení, les participants van presentar-se breument i van explicar algunes dificultats que s’han trobat com a dones a l’hora d’iniciar un projecte propi. La motivació interna, una actitud diferent, la presa de consciència i la recuperació de la dignitat, deixar de tenir por a tenir poder i deixar de ser objecte dels altres per convertir-se en protagonistes són alguns dels eixos al voltant dels quals va girar la presentació de la conductora de l’acte. També es van posar sobre la taula eines senzilles per qüestionar  el paper de les dones de manera integral, el plantejament  que més enllà d’un pla de negoci és el pla de vida on les dones han de ser conscients de la importància de tenir cura de la salut personal, de les emocions que les mouen i permeten que un projecte tingui èxit . També es parlar de tots els eixos que envolten el món femení i del dret a tenir poder, més enllà dels estereotips.

La jornada és part del programa dels actes del mes de març, mes de les dones que es va iniciar el passat  1 de març amb la conversa amb l’autora del llibre Nacidas para el placer, Mireia Darder, i que vol donar visibilitat a la dona en diferents àmbits i des de diferents perspectives. Podeu consultar el programa íntegre d’activitats en aquest enllaç: Programa 8 de març, Dones motor de canvi.

Amb el suport i el cofinançament de la Diputació de Barcelona.