Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Joel Díaz, de l’escola Onze de Setembre, guanya el Concurs de Dibuix CASSA a Sant Quirze del Vallès

650 estudiants de Sant Quirze del Vallès de diferents edats participen aquest curs escolar en el programa educatiu de CASSA, l’EDUCASSA


Joel Díaz, de l’escola Onze de Setembre, guanya el Concurs de Dibuix CASSA a  Sant Quirze del Vallès

El celler de Can Barra va acollir ahir el lliurament de premis del 29è Concurs de Dibuix CASSA. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora d’Educació, Maria Domingo, i el gerent de concessions de CASSA, Josep Maria Manyosa, van ser els encarregats de lliurar els obsequis als guardonats. Aquesta 13a edició a Sant Quirze del Vallès és una iniciativa que posa el punt i final al programa educatiu que porta a terme de manera gratuïta a les escoles del municipi: l’EDUCASSA. Durant tot el curs escolar, 200 estudiants del municipi han participat en una de les tres activitats incloses al programa: ‘El gran camí de l’aigua’ (de 3 a 5 anys), on s’introdueix el món de l’aigua als més petits i petites mitjançant jocs i un conte; ‘L’aigua que bevem’ (de 6 a 9 anys), on s’explica el servei municipal d’aigües; i ‘El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu’ (de 10 a 14 anys), que inclou una visita a la planta depuradora d’aigües residuals de Sabadell Riu Ripoll i es porta a terme l’activitat experimental ‘El laboratori d’EDUCASSA’. Són precisament els alumnes assistents a aquesta última activitat els que poden participar al Concurs de Dibuix.

 
Joel Díaz, de l’escola Onze de Setembre, ha estat el guanyador del Concurs de Dibuix a Sant Quirze del Vallès. El segon premi ha estat per a Pol Pastor, també de l’escola Onze de Setembre. El jurat ha atorgat també 3 accèssits, per a Sara Ruiz, Vega García i Roger Hurtado. El primer premi va  guanyar una bicicleta i, el segon, un patinet. Els accèssits es van emportar uns altaveus bluetooth. L’escola del primer premi, Onze de Setembre, va rebre també un val per a material escolar. I tots els finalistes, un detall sorpresa.
 
Enguany, al Concurs de Dibuix CASSA han participat una quarantena d’escoles dels municipis de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès. El Concurs de Dibuix CASSA és una de les iniciatives de conscienciació mediambiental més arrelades en els municipis vallesans on CASSA gestiona el servei municipal d’aigües. Aquest curs escolar, el jurat del Concurs de Dibuix ha estat format per Ricard Calvo, pintor i membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell; Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art de Sabadell i Carles Cascón, periodista especialitzat en cultura.
 
29 anys d’EDUCASSA
El programa educatiu mediambiental EDUCASSA té una trajectòria de 29 anys i és una de les activitats formatives sobre educació ambiental més arrelades al Vallès. En l’edició anterior, 2014-15, van participar més de 8.400 alumnes.