Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es prepara per acollir la V Mostra Nacional de cançó improvisada

Dissabte tindrà lloc una nova edició del certamen, juntament amb la inauguració de la Plaça de la Glosa


Sant Quirze es prepara per acollir la V Mostra Nacional de cançó improvisada

La inauguració de la Plaça de la Glosa obrirà demà dissabte una jornada centrada en aquest cant improvisat. Les Glosadores de la Serra i l’alumnat de l’Institut Sant Quirze seran els encarregats de participar en aquest acte que donarà nom a l’espai ubicat entre el Camí del Mas i carrer Vallcorba. Serà a les 12 hores i comptarà amb presència institucional. 

Recordem que el ple de gener va aprovar aquesta nova denominació per a l’antiga plaça de les Morisques. La proposta va ser elevada al Ple per la Comissió Permanent de Nomenclatura de Vies Públiques, formada per un representant de cada grup municipal.
El canvi de denominació respon a diversos motius. En primer lloc, el nom de plaça de les Morisques era de fàcil confusió, tant per denominació com per proximitat, amb el parc de les Morisques. D’altra banda, la Mostra de Glosa, que se celebra a Sant Quirze des de l’any 2011, s’ha consolidat en els darrers anys com a festa representativa de la cultura popular dels Països Catalans, i s’ha considerat adient posar el nom a un espai de la via pública. 
A continuació, l’Estraperlo acollirà un vermut musical (c/ Pintor Vila-Puig, 12) i un dinar i una sobretaula glosada.
A la tarda, els alumnes de l’escola Onze de Setembre faran una Mostra infantil de Glosa. A continuació, a La Patronal, tindrà lloc la V Mostra Nacional de Cançó Improvisada. 
 
Després de l'èxit de les darreres edicions, i consolidada ja com una de les trobades de glosa de referència als Països Catalans, hi torna amb una jornada ben especial. Enguany comptarà amb la presència de glosadors de renom com: Titot, Mireia Mena, Ferriol Macip, Laia Pedrol, Fardaxa,  Ramon de Cervera, Mateu Xurí i Maribel Servera, acompanyats dels músics Pau Vinyoles, Marc Torrent i Iu Boixader.
 
Durant la Mostra s’hi podran escoltar melodies i tonades d’arreu dels Països Catalans és una bona  oportunitat per a que tots aquells que vulguin, puguin presenciar un espectacle de nivell en que l’objectiu és que els glosadors puguin lluir-se alhora que gaudir tant com el públic que els escolta.
 
La 5a Mostra Nacional de Cançó Improvisada està organitzada per les Glosadores de la Serra, l'Associació de Foment del Glosat Cor de Carxofa i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i hi col•laboren les entitats La Trinxera de Galliners i La Impremta.