Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze viu amb entusiasme una nova edició de la Mostra Nacional de Cançó Improvisada

La Patronal va acollir dissabte aquesta iniciativa


Sant Quirze viu amb entusiasme una nova edició de la Mostra Nacional de Cançó Improvisada

La Patronal es va omplir de gom a gom dissabte per acollir una nova edició de la Mostra Nacional de Cançó Improvisada. Després de l'èxit de les darreres edicions, i consolidada ja com una de les trobades de glosa de referència als Països Catalans, hi va tornar amb una jornada ben especial. La iniciativa va estar organitzada per les Glosadores de la Serra, l’Associació de Foment del Glosat Cor de Carxofa i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Hi van col•laborar les entitats La Trinxera de Galliners i la Impremta.

A les 18 hores va començar la Mostra Infantil, en què l'alumnat de l'escola Onze de Setembre va demostrar que dominava perfectament la tècnica de glosar en públic. Nois i noies de l'Institut Sant Quirze van ser els encarregats de presentar les proves que havien de fer els més petits. Just després, l'escenari es va omplir de glosadors de renom com Titot, Mireia Mena, Ferriol Macip, Laia Pedrol, Fardaxa,  Ramon de Cervera, Mateu Xurí i Maribel Servera, que van estar acompanyats dels músics Pau Vinyoles (acordió), Marc Torrent (guitarró) i Pep Pastor (baix). Com és habitual, els cantaires van fer gaudir el públic assistents amb les seves ocurrències. El fet més destacat és que enguany hi va haver una gran participació del públic, que anava pujant a l'escenari a improvisar. Un dels moments més emotius de l'acte va ser quan la cantaire santquirzenca Fardatxa va dedicar a la cançó Clavell Morenet a Salut Pastor, qui va ser la gran imulsora de la Mostra. També va emocionar el públic quan Maribel Servera i Mateu Xurí van improvisar sobre el que volia expressar el company de Pastor, Cesc Franquesa, amb una sentida coreografia.
 
Durant tota la jornada la temàtica central va ser la glosa. De fet, al migdia va tenir lloc la inauguració de la Plaça de la Glosa, que va comptar amb l'assistència de nombrosos veïns i veïnes. A continuació, l’Estraperlo va acollir un vermut musical, amb Carles Belda i Marcel Casellas, seguit per un dinar i una sobretaula glosada. La cançó improvisada va començar amb l’alumnat de l’escola Onze de Setembre i el segell d’or el van posar els artistes anteriorment esmentats que es van allargar fins al vespre.
Podeu consultar les imatges de la Mostra en aquest enllaç. I podeu veure a continuació el vídeo realitzat per Josep Busqueta.