Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les escoles de Sant Quirze llegeixen el manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants

Els centres educatius del municipi han llegit avui, a les 12 del migdia, un manifest amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants.


Les escoles de Sant Quirze llegeixen el manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants

La jornada té com a objectiu donar a conèixer la Declaració Universal del Drets dels Infants aprovada el 20 de novembre de 1959 per l'Assemblea General de les Nacions Unides. 
A Sant Quirze l'activitat s'ha centrat en la lectura en els diferents centres educatius del següent manifest:

"El temps passa, i cada any evolucionem en diferents etapes, assolint més maduresa i independència. Encara que, arribats a cert punt, creiem que som suficientment lliures, sempre tenim unes responsabilitats, uns deures a complir. Aquesta llibertat doncs, es veu limitada per unes pautes a seguir marcades per la societat.

Podem dir doncs, que la llibertat més preuada es troba en un interval d’edat anomenada infància, on els nens i nenes tenen la suficient llibertat per, a través de les seves accions, dur a terme qualsevol propòsit.
És en aquesta etapa on els nens i nenes es senten més units, per la família i pels amics, i es veuen amb cor de tenir una llibertat il•limitada, intentant fer possible qualsevol dels seus innocents desitjos.
Un infant ha de tenir per necessitat una llibertat, ha de gaudir de la vida en el principi d’un camí molt llarg. Ha d’experimentar conceptes i sentiments, aclarir idees i desenvolupar experiències que li serveixin per créixer i poder accedir a la següent etapa amb més forces que mai.
Un nen sense infància, un nen sense llibertat, deixa de ser un nen, es converteix directament en un responsable dels seus actes, que no ha pogut experimentar diferents sensacions de la vida i que ha perdut part del camí que li correspon fer.
La llibertat és un dret dels infants inalienable, no pot ser menyspreat, suprimit o deixat de tenir en compte. Els infants necessiten ser infants, necessiten accedir a la infantesa, necessiten gaudir d’una llibertat que els ajudi a avançar.
Un nen o una nena té dret a dormir quan vulgui, té dret a jugar amb joguines, té dret a reclamar als seus pares quelcom, té dret a caure del llit i aprendre la lliçó. Té dret, en definitiva, a tenir drets, a tenir llibertat, i a passar per la infància per poder progressar adequadament.
Tots hem passat per aquesta etapa, i doncs és lògic que les generacions que vénen també hi passin i tinguin el mateix dret que nosaltres. Nosaltres ara tenim el deure d’aconseguir que nous infants experimentin i desenvolupin sensacions, sentiments i, en la seva totalitat, aquesta llibertat."
 
Per a més informació sobre els drets dels infants, podeu visitar el web:

http://www.dretsinfant.cat/web/default.aspx