Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Alumnat de Sant Quirze visita La Fageda

La iniciativa forma part del Projecte Cultura Emprenedora


Alumnat de Sant Quirze visita La Fageda

Un total de 110 alumnes de 5è de primària de les escoles Taula Rodona i Lola Anglada de Sant Quirze del Vallès participants enguany del projecte “Cultura emprenedora a l’Escola” van realitzar el passat 4 de març una visita a la cooperativa La Fageda, gran referent de cooperativa d’emprenedoria social que gràcies a la seva activitat econòmica dóna treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

Aquesta visita s’ha programat amb un doble objectiu, per una banda realitzar una trobada de totes les cooperatives escolars de Sant Quirze i, d’altra banda, que els alumnes coneguin les instal•lacions i el funcionament de la cooperativa La Fageda com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre.
Per realitzar aquesta visita guiada els 110 alumnes s’han dividit en quatre grups que han entrat per torns, mentre un grup realitzava la visita la resta d’alumnes ha pogut gaudir dels entorns naturals que envolten la fàbrica realitzant una ruta a peu pels indrets de La Fageda d’en Jordà.
Al llarg de la visita, els i les alumnes han conegut la filosofia d’aquesta cooperativa i el seu model de negoci que persegueix la integració social de les persones que hi treballen, i han pogut realitzar una visita guiada per les seves instal•lacions i funcionament: una granja amb 400 vaques lleteres, on han vist la sala prepart, els vedells i la sal de munyir; un viver per a la reforestació i la fàbrica on han pogut veure com transformen la llet en iogurts i postres, així com diferents processos d’elaboració i fermentació. L’activitat ha finalitzat amb el visionat d’un audiovisual explicatiu i amb un tast dels magnífics productes làctics que elaboren. 
El Projecte Cultura Emprenedora a l’Escola és un projecte que impulsen els serveis d’emprenedoria i d’educació de l’Ajuntament de Sant Quirze, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en què els alumnes de 5è curs creen i gestionen una cooperativa. Treballen des de la constitució fins a la dissolució de la cooperativa, passant per l’elaboració d’uns productes que, a final de curs, poden vendre dins del Mercat Ecològic del Vallès. Enguany, el CEIP Lola Anglada ha creat tres cooperatives: Mussols en Acció, Necotium i Handycraft i el CEIP Taula Rodona n’ha creat dues: Big Bang Taula i 24 Creatius.