Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

El Cafè Sant Quirze es comercialitzarà en càpsules biodegradables compatibles amb Nespresso

Aquesta va ser una de les propostes de la cooperativa Alternativa3 perquè el producte s’adapti a les necessitats de més consumidors


El Cafè Sant Quirze es comercialitzarà en càpsules biodegradables compatibles amb Nespresso

El passat 10 de març, l’Ajuntament de Sant Quirze va participar a la reunió anual del Cafè Ciutat, juntament amb els ajuntaments de Molins de Rei, Manresa, Sant Adrià del Besòs, Mataró, Cerdanyola del Vallès i Terrassa, essent aquest últim l’amfitrió. La reunió va tenir lloc al local de la cooperativa de comerç just Aternativa3 i va servir per posar en comú la necessitat de crear de forma efectiva una xarxa de municipis del Cafè Ciutat i per conèixer la proposta de la cooperativa per comercialitzar càpsules de cafè biodegradables i compatibles amb la Nespresso.

Les persones assistents van gaudir de les aportacions d’Exolina Aldana, qui va explicar la seva experiència com a dona productora de cafè just a Nicaragua, i van acabar la reunió amb una visita dels municipis del Cafè Ciutat a la Torradora de Cafè d’Alternativa3.

Exolina Aldana va sortir de la seva comunitat rural d'origen per estudiar i ha tornat per integrar-se a la cooperativa del seu llogaret natal. Tot i el handicap que suposa la seva condició de dona i mare, ha aconseguit fer-se un lloc de responsabilitat dins d'un món majoritàriament masculí, essent actualment la vicepresidenta de Cecocafen, una agrupació d’onze cooperatives de comerç just. La seva experiència li ha portat a estar compromesa amb projectes que recolzen les polítiques de gènere, de foment de l'accés a la sanitat i les destinades a disminuir la migració de joves cap a territoris urbans.