Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

La Cursa dels Mussols i la Passada de Sant Antoni Abat protagonitzen les propostes d'aquests dies


El cap de setmana a SQV

La Passada de Sant Antoni Abad i la Cursa del Mussol són alguns dels plats forts d’aquest cap de setmana al municipi. Tres dies, inclòs divendres, plens d’activitats per a tota la família.

VIII Cursa Nocturna dels Mussols

Sant Quirze es prepara per acollir demà una nova edició de la Cursa Nocturna dels Mussols, en què participaran 625 corredors i corredores. El certamen esportiu, cada vegada més consolidat, ha tornat a exhaurir les inscripcions un mes abans de la prova malgrat ampliar el nombre de participants. En categoria masculina estan confirmades les participacions del tricampió Jordi Garcia Ruiz (AC77) i del corredor local Ferran Sampere (CESQV), qui ha estat dues vegades sotscampió. Pel que fa a categoria femenina, tindrem el duel entre tres campiones; la corredora de Sant Quirze del Vallès, Laura Rebollal (Club Atlètic Montornès), Mònica Escalé (UAR) i la guanyadora de l’any passat, Ninfa Estela Chávez Giménez.
 
El lloc de sortida i arribada serà el Poliesportiu de l'Escola Purificació Salas Xandri. Les categories infantil, júnior i cadet sortiran a les 18 hores i, tot seguit, a les 19.30, sortiran els corredors adults. La cursa es desenvoluparà pels voltants de la Serra de Galliners en un circuït de 13,4 Km. pels adults i de més curta distància pels més petits. Finalitzada la cursa, els corredors i corredores podran gaudir d'un excel•lent entrepà de botifarra i rebran unes malles Hoko amb el logotip de la cursa.
 
 
Curs d'iniciació a la Marxa Nòrdica
L’esport té també protagonisme aquest cap de setmana amb el Curs d’iniciació a la Marxa Nòrdica, organitzat per Nordic Walks. De 9 a 13 hores es durà a terme aquesta sessió, des del Parc de la Betzuca. Cal inscripció prèvia, contactar per email a: info@nordicwalks.cat o bé al telèfon 608588572.
 
 
Passada de Sant Antoni Abat
Coincidint amb el Diumenge de Rams, el proper 20 de març Sant Quirze viurà una nova edició de la Passada de Sant Antoni Abat, on la tradició omplirà els carrers amb carros agrícoles de tot tipus i cavalls. 
La celebració començarà a les 8 del matí, davant del recinte firal, amb el tradicional esmorzar de pagès, ofert al preu popular de 3€. Just després, a les 10 hores, tindrà lloc la benedicció dels animals, moment en què petits i grans es podran acostar a veure les bèsties. A les 11.30 hores està previst que comenci la desfilada pels carrers del poble amb el següent recorregut: avinguda d’Antoni Gaudí, carrer de Pi i Maragall, avinguda de Pau Casals, carrer de Francisco Rosales, plaça de la Vila, carrer del Pintor Vila-Puig, carrer de Sentmenat, avinguda de Pau Casals, carrer de Sabadell i avinguda Camí del Mas. Davant de la rotonda d’accés al parc de les Morisques, els carros participants faran els tres tombs al següent recorregut: rambla de Lluís Companys, plaça 14 d’abril i avinguda dels Països Catalans. 
La Passada de Sant Antoni Abat està organitzada per l’Ajuntament amb la col•laboració de l’Associació Amics del Cavall.
 
Per als més petits
Les opcions per als més petits de la casa comencen avui amb el concurs “Adopta un animal de conte”. Amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil, el proper 2 d'abril, l'OEPLI (organización española para el libro infantil y juvenil) i el CLIJCAT (consell català del llibre infantil i juvenil) convoca aquest concurs adreçat als nens/es i joves de 1er de primària fins a 2on de secundària. 
 Què cal fer?
1. Escollir un llibre, que el participant hagi llegit, on un animal (real o fantàstic) tingui un especial relleu a la història.
2. Fer un dibuix d'aquest animal ( en els fulls preparats que trobaràs a la biblioteca). Es valorarà la originalitat, per tant, no s'ha de copiar possibles il•lustracions!
3. S'estabeix un premi per a cada una de les tres categories. Primer lectors (1er, 2on i 3er de primària). Lectors avançats (4rt, 5è i 6è de primària) i Superlectors (1er i 2on d'ESO).
4. El premi està dotat  amb un diploma  i un lot de llibres per als premiats i pel centre que presenti els treballs!! (veredicte serà el mes de maig)
 Termini de presentació dels dibuixos a l'àrea infantil  : fins el 30 de març 
Per a més informació: Biblioteca Municipal, 937219547 o correu electrònic: b.st.quirzev@diba.cat i facebook de la biblioteca. 
 
 
Taller Familiar : "L'armari de l'Olívia"
L'activitat forma part del Projecte "Laboratoris de Lectura Portàtil" , atorgat per la Diputació de Barcelona i impulsat per la Gerència de Serveis de Biblioteques. Un projecte de promoció de la lectura en família. 
"L'armari de l'Olívia" és un laboratori lector dedicat al personatge de l'Olívia, la hiperactiva porqueta creada per l'il•lustrador nord-americà Ian Falconer. Un dels personatges més famosos dels darrers temps!
 
Serà avui a partir de les 18 hores a la Biblioteca. Recordeu, però, que les places són limitades. 
Per a més informació a la biblioteca municipal 937219547, per e-mail b.st.quirzev@diba.cat o facebook.
 
 
Fira de Brocanters
La Fira de Brocanters torna en segona edició al municipi aquest dissabte. De 9 a 14 hores l’avinguda dels Països Catalans esdevindrà escenari d’antiguitats, fòssils, còmics o joguines, així com articles per a la llar o mobles industrials. Una oportunitat per adquirir productes de més de 50 i 100 anys! 
 
 L’OAC obre al públic aquest dissabte
Us recordem que aquest proper dissabte 19 de març l’Oficina d’Atenció Ciutadana romandrà oberta al públic, en horari de 9 a 14 hores.  Us recordem els dissabtes oberts de l’any: 16 d'abril, 21 de maig, 18 de juny, 17 de setembre, 15 d'octubre, 19 de novembre, 17 de desembre.
 
Trobareu més informació i detalls sobre tota l'agenda en aquest enllaç.