Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Una vintena de persones inicien un curs de treballador familiar al Servei d’Ocupació de Can Barra

El curs tindrà una durada de 708 hores i durarà fins al mes de juliol


Una vintena de persones inicien un curs de treballador familiar al Servei d’Ocupació de Can Barra

 Una vintena de persones en situació d’atur han iniciat avui al Servei d’Ocupació de la Masia de Can Barra un curs de treballador familiar que té com a objectiu formar especialistes de qualitat que puguin atendre correctament persones dependents o amb discapacitats ja sigui a domicilis o a institucions. El curs, que tindrà una durada total de 708 hores entre classes teòriques i sessions pràctiques i durarà fins al mes de juliol, s’emmarca en el projecte d’Iniciatives Locals d’Ocupació per a la Qualitat i Dinamització del sector serveis d’atenció a les persones en el territori (ILOQUID), que es va posar en marxa l’any 2009 amb el suport del Fons Social Europeu, el Ministeri d’Administracions Públiques, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Quirze.  
El temari del curs inclou des de nocions de suport psicosocial fins a l’ajuda en les tasques de casa o en l'alimentació. A més, també presta atenció a les qüestions d’higiene i d’atenció sanitària de les persones dependents. A més dels exercicis pràctics que es treballaran durant les classes, els alumnes comprovaran de primera mà la feina que es realitza als domicilis, els centres de dia per a gent gran i els serveis per a infants i persones adultes amb discapacitats. A més, segons Anna Blas, que coordina el curs des de la Fundació Pere Tarrés, l’empresa formadora, “per al tracte amb les persones dependents és bàsic desenvolupar la sensibilitat”. Per això, l’avaluació de les activitats per part dels professors tindrà en compte tant els coneixements i les habilitats adquirides com l’actitud que mostrin els alumnes. En aquest sentit, l’interès i la sensibilitat són algunes de les característiques que comparteixen els assistents al curs. Aquest és el cas de l’Ana María Ruíz, que cuida del seu fill dependent. “El curs és una oportunitat per transmetre els coneixements que tinc amb altres persones necessitades del sector”, reconeix. 
D’altra banda, Inma Núñez, que supervisa el curs des del Departament de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, destaca que el projecte formatiu persegueix un doble propòsit. “La idea és que la gent es formi i pugui donar serveis de qualitat a les persones que necessiten ajut i suport dels serveis socials”, afirma. El curs de treballador familiar cobra una força especial amb la llei de Dependència aprovada l’any 2006, que té com a objectiu garantir l’assistència a persones que necessiten ajuda per dur a terme tasques quotidianes.