Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Comencen les obres d'obertura de la franja de protecció d'incendis de Castelltort

L'actuació té com a objectiu evitar la propagació de possibles incendis forestals


Comencen les obres d'obertura de la franja de protecció d'incendis de Castelltort

El passat 24 de març van començar les obres d’obertura de la franja de baixa combustibilitat de Castelltort, consistents en l’establiment d’un perímetre de 25 metres d’amplada al voltant d’aquest sector, amb una superfície d’actuació de 12,90 Ha. L’objectiu d’aquesta intervenció és complir el requisit obligatori de discontinuïtat de la vegetació arbòria i arbustiva per evitar que un possible incendi forestal pugui propagar-se a les instal•lacions i edificacions de la zona urbana. Per a això, es tallaran arbres i es desbrossarà el sotabosc de forma selectiva perquè es redueixi la densitat de vegetació i s’impedeixi que hi hagi contacte entre capçades.

 
Les obres corresponen a l’execució del projecte de reducció de la densitat de l’arbrat i estassada del sotabosc en la franja perimetral de baixa combustibilitat de la urbanització de Castelltort, redactat per l’Oficina Tècnica de prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona i aprovat per l’Ajuntament el desembre de 2015 amb l’objectiu de donar compliment a la normativa de protecció del municipi vers els incendis forestals. Aquests treballs completen les actuacions forestals de prevenció d’incendis que s’havien realitzat durant els darrers anys a Castelltort de forma que es conformi una franja de protecció contínua que envoltarà completament el sector.
 
Les obres es van adjudicar mitjançant concurs públic el 14 de març de 2016 per un preu de 51.382,67 € a l’empresa Companyia Forestal de Sabadell S.L. i compten amb una subvenció del 80% de la Diputació de Barcelona. L’oferta de l’empresa guanyadora va incloure com a millora en el mateix contracte la desbrossada i estassada selectiva de 7,10 Ha addicionals en parcel•les del mateix àmbit, concretament les dels carrers de l’Oreneta i del Pica-soques i la del bosquet del carrer de les Illes Medes.
 
El termini d’execució és el 30 d’abril de 2016, data en que finalitzarà l’obertura de la franja malgrat que els treballs de neteja de les parcel•les es podrien estendre fins el mes de maig.