Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

La primera edició de la Mostra Pedagògica és una de les propostes centrals


El cap de setmana a SQV

El proper diumenge 3 d’abril, a partir de les 10 del matí, l’entorn del Centre Cívic Can Feliu serà l’escenari de la primera Mostra Pedagògica de Sant Quirze. La proposta, impulsada per la regidoria d’Educació, vol crear un punt de trobada entre la ciutadania i les entitats educatives del municipi. Una ocasió per conèixer de primera mà, i en un sol espai, tota l’oferta educativa de Sant Quirze. 

La Mostra comptarà amb  més d’una vintena  de punts informatius on les entitats exposaran el seus projectes educatius. Tanmateix, durant la jornada, les famílies podran participar en diverses activitats i tallers organitzats per les pròpies entitats i centres. Conferències, concerts, un tastet de contes o activitats esportives són algunes de les propostes que es podran trobar a la matinal.
Els participants a la Mostra Pedagògica són les escoles i els instituts, les AMPAS, les llars d’infants, l’Escola municipal de Música Can Barra, el Centre de Formació d’Adults L’Olivera, les escoles d’idiomes i d’ofimàtica, els diferents centres de suport educatiu, l’Aula d’Extensió Universitària, l’Oficina de Català, l’Esplai La Flama i el Servei de Joventut Canya Jove.
Podeu  consultar el programa de la Mostra Pedagògica.
 
Exposició “Centre de Formació Karogen Assk 2”
Des de l’1 d’abril i fins el dia 30 podeu visitar aquesta mostra. Tres entitats solidàries santquirzenques, Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y Ayuda han col•laborat de manera conjunta en el procés de la construcció d’un centre de formació continuada de joves i dones de Senegal en diferents oficis. L’exposició ofereix fotografies de la segona fase del projecte. La construcció d’aquest centre ha estat realitzada amb criteris de sostenibilitat ambiental, apoderament social, utilització de materials de la zona i respecte per la cultura local.
 
Inscripcions obertes a la Revetlla de Sant Jordi : Xerrada i manualitats infantils
Comencen les inscripcions per participar a la Revetlla de Sant Jordi: activitats programades a càrrec de la Biblioteca Municipal, amb la col•laboració de l’Ajuntament, la Diputació i l’Editorial BiraBiro, per al proper divendres 22 d'abril a les 18h.
Xerrada - Col•loqui :  "Per què llegim"?
Una xerrada-col•loqui a càrrec d’Oriol Gonzàlez, filòleg i editor, al voltant de la relació entre la lectura i els infants. Entre tots es reflexionarà sobre els diferents motius o finalitats de la lectura. En aquesta xerrada es presentarà l'editorial  BiraBiro, una editorial de nova creació afincada al municipi de Sant Quirze del Vallès. Tindreu la ocasió d'aquirir llibres. 
 
Tallers de manualitats infantils 
- Taller de personatges de Sant Jordi.  A càrrec de Mireia Rossinyol.
Adreçat a :  nens i nens de 3 a 6 anys.
- Taller de Scrapbook :  fer uns bonics punts de llibre amb scrapbooking, una tècnica per fer manualitats amb diferents tipus de paper. A càrrec de Laura Canela.
Adreçat a :  nens i nenes a partir de 7 anys.
 
Inscripcions obertes al Taller de tècniques d’estudi
El dia 1 s’obren les inscripcions a aquest taller, organitzat pel Servei de Joventut Canya Jove, amb l’objectiu de fomentar i millorar els hàbits d’estudi dels i les joves de forma  eficaç i potenciar l’autonomia personal. En aquest es proporcionaran eines i recursos per reforçar el rendiment escolar:esquemes, resums, quadres, mapes conceptuals, tècniques de memorització, regles mnemotècniques, exercicis d’agilitat mental, resolució de problemes, etc.
Les sessions tindran lloc els següents dies: 
 
Dies: 6, 13, 20 i 27 d’abril
Horari: de 19:15 a 20:30 h
Lloc: Canya Jove, Centre Cívic Can Feliu
 
A càrrec de Laia Prat, coordinadora de L’aula d’estudis i reforç escolar
 
Activitat adreçada a joves a partir de 12 anys
Activitat gratuïta, es prega compromís per part dels/les assistents.
Places limitades.  Inscripcions fins al 5 d’abril
 
Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a:
Servei de Joventut Canya Jove
Centre Cívic Can Feliu
Tel: 937216800 ext. 5600
canyajove@santquirzevalles.cat
www.facebook.com/canyajove.santquirze   
 
Dia Internacional del Llibre Infantil : Centenari Roald Dahl
 
Des de 1967, el 2 d'abril, coincidint amb la data del naixement de l'escriptor danès Hans Christian Andersen, l'IBBY promou la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil, per tal de promocionar la lectura entre els infants i també joves. 
I aquest any 2016, la Biblioteca Municipal ha decidit celebrar aquest dia commemorant el centenari del naixement del gran escriptor gal•lès Roald Dahl!  Un dels grans escriptors de literatura infantil i juvenil del segle XX. Per això, divendres 1 d’abril organitza una Hora del conte al voltant de l’escriptor: “Les Bruixes”, a càrrec de Lídia Clua. També hi haurà una exposició sobre llibres de l’autor, i els propers dies 13 i 27 de maig, i 10 de juny, un taller sobre Gramàtica de la Fantasia, especial Roald Dahl.
 
Jornada botànica al Castell de Sant Miquel
El proper 2 d’abril tindrà lloc una exploració botànica de l'Obaga de la Serra de Marina per analitzar el paisatge i les comunitats vegetals que acull. Es tracta d’un recorregut circular que puja al Castell de Sant Miquel i al poblat ibèric de Castellruff que visitarem.
 
És imprescindible fer reserva prèvia al següent enllaç.
 
Mercat ecològic
 
I com cada primer dissabte de mes, una quinzena de productors ens oferiran productes ecològics i artesans alimentaris, on hi destacaran:
 
Fruites i hortalisses, pa, mel, melmelades, olis, vins, productes càrnics, làctics, plantes aromàtiques, espècies, condiments, elaborats, conserves etc.
 
Us hi esperem!
 
Més informació a : www.mercatecologicdelvalles.cat
 
 
Més informació sobre totes les activitats del cap de setmana en aquest enllaç.