Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La Mostra Pedagògica de SQV rep una molt bona acollida

La valoració d’organitzadors i participants és molt positiva i augura la continuïtat


La Mostra Pedagògica de SQV rep una molt bona acollida

Moltes són les famílies que es van acostar ahir diumenge a la Mostra Pedagògica de Sant Quirze, a l’entorn de la Masia Can Feliu, per conèixer de primera mà l’oferta educativa del municipi. Des de primera hora del matí, la carpa que acollia els més de vint expositors de la mostra es va omplir de visitants que volien participar de les diverses activitats programades, així com rebre informació de les entitats.
Els centres participants a la Mostra Pedagògica han estat les escoles i els instituts del municipi, les AMPAS, les llars d’infants, l’Escola municipal de Música Can Barra, el Centre de Formació d’Adults L’Olivera, les escoles d’idiomes i d’ofimàtica, els diferents centres de suport educatiu, l’Aula d’Extensió Universitària, l’Oficina de Català, l’Esplai La Flama, i diversos serveis municipals com el de Joventut o el de Coeducació.
Les escoles bressol del municipi van inaugurar les activitats a l’escenari, les quals van oferir una petita mostra dels seus projectes educatius. A continuació, el centre Kids&Us va posar en escena un petit conte teatralitzat en anglès, i l’escriptor David Vila, convidat per l’Oficina de Català, va presentar el seu llibre de contes "Verba, non facta". El concert de l’Escola Municipal de Música Can Barra va omplir, també, l’escenari amb música i cant coral. D’altra banda, el grup de teatre de l’Escola d’Adults L’Olivera va sorprendre amb una divertida actuació de contes infantils amb personatges molt ben caracteritzats. L’esplai La Flama va oferir, també, activitats que van dinamitzar la Mostra durant tot el matí.
L’Ajuntament, a través de la regidoria de Participació, va aprofitar l’ocasió per recollir propostes de la ciutadania sobre els aspectes a millorar en l’àmbit de l’educació al municipi, a través d’un plafó participatiu on es podia omplir una nota de forma anònima. La informació recollida ajuda a conèixer l’opinió dels veïns i de les veïnes i  a millorar la gestió dels serveis municipals.
Tant els organitzadors, com els centres educatius participants a la Mostra, han fet una valoració positiva de la iniciativa, amb aspectes millorables com ara l’ampliació de l’espai, la qual cosa fa pensar en la continuïtat de properes edicions de la fira.

Nova Federació d’AMPAS de Sant Quirze
Ahir, durant la Mostra, es va donar a conèixer la nova Federació d’AMPAS de Sant Quirze del Vallès. Una entitat que agrupa les AMPAS del municipi i que neix amb la voluntat d’oferir un projecte unitari, optimitzar recursos en les activitats que s’organitzen i coordinar activitats de forma conjunta. L’entitat s’ha creat també per poder participar en l’oferta de subvencions de les administracions públiques. La Junta estarà formada per un representant de cada AMPA i presidida per Xavier Blanca,membre de l’AMPA de l’escola Lola Anglada.

Podeu vistar l'àlbum de fotografies de la Mostra.