Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es prepara per a una nova edició de l'Aplec del Mussol

Ràdio Sant Quirze, l'Institut Guttmann i el Club Natació Sabadell seran els guardonats d'enguany


Sant Quirze es prepara per a una nova edició de l'Aplec del Mussol

Sant Quirze es prepara per a una nova edició de l’Aplec del Mussol, coorganitzada per l'Ajuntament i l'Ateneu de Sant Quirze. Els propers dies 9 i 10 d’abril el municipi celebra aquesta iniciativa que contempla una àmplia programació d’activitats els dos dies.

El tret de sortida serà dissabte 9 d’abril, a les 20 hores, ala Patronal, amb l’acte de lliurament dels premis Mussol de l’any i Mussol de Sant Quirze 2016, atorgat a Ràdio Sant Quirze amb motiu, entre d’altres, del 10è aniversari de l’emissora.
Els premis Mussol de l’Any són per l’Institut Guttman i el Club Natació Sabadell. L'Institut Guttmann és un hospital especialitzat en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones (adults, joves i nens) amb lesió medul•lar, dany cerebral adquirit o amb una altra discapacitat d'origen neurològic. El seu objectiu fonamental és proporcionar una atenció especialitzada, integral, continuada, personalitzada i amb el més alt nivell humà, científic i tècnic.
El Club Natació Sabadell va ser fundat el 1916 per la iniciativa del seu fundador, Joan Valls i Vidal. Des del seu naixement, el Club no ha deixat de créixer i ha anat incorporant noves seccions esportives fins a completar les 20 de les que disposa avui. Actualment compta amb més de 25.000 socis i és la tercera entitat esportiva de Catalunya, en número de socis, per darrera del RACC i el FC Barcelona. Del Club han sortit 46 atletes olímpics en les disciplines de natació i waterpolo i 1 nedador paralímpic. 
L’Aplec continuarà diumenge 10 d’abril, al parc de les Morisques, amb la Fira d’artesania, a la qual els artistes i artesans exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol. Paral•lelament, es celebrarà un concurs de dibuix infantil, patrocinat per la Pastisseria Mix i l’Agrupació Rialles de Sant Quirze, on els nens i les nenes hauran de dibuixar un mussol o un motiu relacionat amb l’Aplec. 
Tanmateix, en el marc de l’Aplec, les pastisseries del municipi elaboraran dolços típics relacionats amb els mussols, com ara “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble.
Cal remarcar que la Casa de Cultura Vila Puig acull des d’ahir i fins dijous una exposició sobre mussols, col•leccions privades d’aquesta au nocturna, que es poden conèixer de 17 a 20 hores.