Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

L’Aplec del Mussol escalfa motors per a un cap de setmana complert


El cap de setmana a SQV

Sant Quirze es prepara per a una nova edició de l’Aplec del Mussol, coorganitzada per l'Ajuntament i l'Ateneu de Sant Quirze. Els propers dies 9 i 10 d’abril el municipi celebra aquesta iniciativa que contempla una àmplia programació d’activitats els dos dies.

El tret de sortida serà dissabte 9 d’abril, a les 20 hores, al a Patronal, amb l’acte de lliurament dels premis Mussol de l’any i Mussol de Sant Quirze 2016, atorgat a Ràdio Sant Quirze amb motiu, entre d’altres, del 10è aniversari de l’emissora.
Els premis Mussol de l’Any són per l’Institut Guttman i el Club Natació Sabadell. L'Institut Guttmann és un hospital especialitzat en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones (adults, joves i nens) amb lesió medul•lar, dany cerebral adquirit o amb una altra discapacitat d'origen neurològic. El seu objectiu fonamental és proporcionar una atenció especialitzada, integral, continuada, personalitzada i amb el més alt nivell humà, científic i tècnic.
El Club Natació Sabadell va ser fundat el 1916 per la iniciativa del seu fundador, Joan Valls i Vidal. Des del seu naixement, el Club no ha deixat de créixer i ha anat incorporant noves seccions esportives fins a completar les 20 de les que disposa avui. Actualment compta amb més de 25.000 socis i és la tercera entitat esportiva de Catalunya, en número de socis, per darrera del RACC i el FC Barcelona. Del Club han sortit 46 atletes olímpics en les disciplines de natació i waterpolo i 1 nedador paralímpic. 
L’Aplec continuarà diumenge 10 d’abril, al parc de les Morisques, amb la Fira d’artesania, a la qual els artistes i artesans exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol. Paral•lelament, es celebrarà un concurs de dibuix infantil, patrocinat per la Pastisseria Mix i l’Agrupació Rialles de Sant Quirze, on els nens i les nenes hauran de dibuixar un mussol o un motiu relacionat amb l’Aplec. 
Tanmateix, en el marc de l’Aplec, les pastisseries del municipi elaboraran dolços típics relacionats amb els mussols, com ara “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble.
Cal remarcar que la Casa de Cultura Vila Puig acull des d’ahir i fins dijous una exposició sobre mussols, col•leccions privades d’aquesta au nocturna, que es poden conèixer de 17 a 20 hores.
 
 
Sant Quirze celebra el Dia Internacional de la Dansa
 
El proper diumenge 10 d’abril, coincidint amb l’Aplec del Mussol, el parc de les Morisques acollirà tot un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. En aquest sentit, l’alumnat de les escoles de dansa del municipi oferirà una exhibició de ball per mostrar el treball que desenvolupen al llarg del curs. Els centres que hi participaran, a partir de les 11 hores, a l’escenari situat a l’amfiteatre del parc, són el Gimnàs Montserrat Creus, l’alumnat de la Paola Gutiérrez i el grup de Bollywood de l’AMPA Onze de Setembre.
El Dia Internacional de la Dansa (DID) se celebra mundialment el  29 d'abril. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.
 
Mercat vintage
El Parc de les Morisques acollirà diumenge la tercera edició del Mercat Vintage de St. Quirze del Vallès. L’Ajuntament, juntament amb l’Ateneu del Món, Cooperación y Ayuda i Acció Solidària del Vallès han organitzat aquesta activitat oberta a tothom. 
Inspirat en els marché aux puces francesos, els flea Markets anglesos o Flohmärkte de Berlín, el mercat combina la moda amb la música, el cinema, les arts plàstiques, la creació i el reciclatge.
Podreu trobar tot tipus de productes d’artesania i productes de segona mà per triar i remenar.
 
 
Black & White party 2
 
L’Ajuntament, Acció Solidària del Vallès, Cooperación y Ayuda i l’Ateneu del Món us proposen anar a ballar Lindy Hop a la Masia de Can Barra. Es tracta de la sessió “Black & White party 2”, una classe oberta de 22h a 22:30h
El Lindy Hop és un estil de ball en parella a ritme de música swing que alguns nord-americans de raça negra van popularitzar al Nova York dels anys 1920, com una derivació del Charleston. Ràpidament es va estendre per tots els Estats Units durant els anys 1930 i, més tard, a d’altres països.
 Can Barra ofereix un espai ideal per tothom que vulgui gaudir de la música swing i atrevir-se a ballar, més encara considerant que els beneficis de la festa es destinaran al projecte Karogen Askk per la construcció de la segona fase del centre de formació d'adults a Thionck Essyl (Senegal).
La donació per participar-hi és de 5 euros.
 
 
Jornada geològica a Les Coves del Toll i la fageda de Puigantic
 
Sant Quirze Vallès Natura i Depana us proposen una sortida per demà de tot el dia a les Coves de Toll. Es tracta d’explorar Explorarem dos indrets ben particulars del Moianès, unes coves de gran interès geològic que van ser habitades en temps llunyans i una de les fagedes més desconegudes de la zona. Parlarem de la fauna i flora del passat i del present. Més informació en aquest enllaç.
 
Jornada de portes obertes Escola Bressol Municipal "El Patufet"
 
El proper dissabte 9 d’abril tindrà lloc la jornada de portes obertes de l’Escola Bressol Municipal “El Patufet”. Una jornada on es donarà informació general de l’escola i s’estarà a disposició de les famílies assistents per a resoldre els dubtes que puguin tenir.
 
Trobareu més informació sobre tots els actes en aquest enllaç.